Умните си живеят, а другите страдат!

0
112
405 247 lider1

От време оно се знае, че умните хора се учат от грешките си, а мъдрите се стараят да не ги допускат! В последните две години виждам как тази сентенция намира своето потвърждение в света.Разбира се както винаги няма да бъда голословен, а ще дам примери, които са безспорни факти!

На скоро имах възможност да посетя част от извънземната страна на планетата! ОАЕ, в частност Дубай. Първото впечатление е за много нови и модерни небостъргачи от железобетон и стъкло-много стъкло!r 960 540 ossiano1

Един от групата каза в автобуса, че цялото стъкло на земята идва в Дубай! Друг турист обяви, че ще черпи всеки от нас по една бира, ако му покажем дупка или кръпка в асфалта! Бирата в нашия хотел беше 25 лв. за 330 мл., ама никой не можа да я спечели! Просто за 5 дни не можахме да констатираме такава нередност!

Подредено, чисто и жестоки глоби заради които никой не си и помисля да нарушава реда! Да ме прощават антиваксърите, ама глобата, ако не носиш маска е 1 000 лева! На всякъде, ако носът ти се вижда ти правят забележка! У нас, ако направиш такава забележка, може да ти скочат на бой! Там обаче веднага вдигаш маската, щото ако скочиш на бой, може да съжаляваш дълго време!!!

Тук е времето да кажа, че 99% от населението е ваксинирано!!!

А сега и за мъдростта : Още от началото на пандемията в ОАЕ се влиза с ПСР тест, без значение дали си ваксиниран! Тоест шейховете са взели превантивни мерки да не влизат заразени, а не когато се развихри пандемията да въвеждат такива!

Сега да направим една аналогия : За дупки и кръпки по асфалта у нас няма да говоря, той Рашков говори доста за едни 60 милиона, или 35-40% от парите, които не отиват в пътищата! Но, че сме по-простички си личи от далеч!

Няма да говоря, че сме на около 32% ваксинирани! Няма и да споря с антиваксарията, защото няма сила на света, която да ги накара да проумеят, че ваксината предпазва от тежко боледуване, а цифрите са категорични : 95% от починалите са неваксинирани!

Ще кажа нещо за управляващите : Сега въведоха ПСР тест за влизащите у нас туристи и то само от червените зони! Закъсняло действие, защото Омикрона вече е у нас!

Сега още умуват за онлайн обучението на учениците-кога, ще го въведат, когато вируса плъзне и в училищата ли? На този фон депутата Чорбанов громи ЗС, а самият той е в екип за създаване на ваксина…!

Ние сме първата страна в света, където професор, който работи за създаването на ваксина е антиваксър…!

Да не говорим за ваксинираният Копейкин, който в разгара на пандемията, ще събира хиляди на протест, което е все едно да сипваш масло в огъня!

И накрая няма никакво съмнение, че там където има ред и дисциплина нещата вървят добре. В Дубай всички магазини, молове, ресторанти и кафенета си работят нормално, а унас ресторантьорите тръпнат кога пак, ще ги затворят!

Ама той учителят, като попитал учениците кой какъв иска да стане, Гошо казал архитект, Васко казал бизнесмен, а Марийка учителка. Иванчо обаче казал гей! Как така бе Иванчо, защо? Ами защото отзад, ще влезе по-лесно учителю, отколкото в главата!  Иванчова работа!!!                                                                                                                                                                Вуйчо Страхил.