UK : Украйна успешно отблъсна многобройни руски нападения в Донбас!

0
7
768x4321 9
Източник : Фрогнюз

Украйна „отблъсна многобройни руски нападения по линията на съприкосновение в Донбас тази седмица“, заяви Министерството на отбраната на Обединеното кралство в последната си актуализация на разузнаването в неделя.

„Въпреки че Русия постигна някои териториални успехи, украинската съпротива беше силна по всички оси и нанесе значителни загуби на руските сили“, обяснява кралството без да се изяснява дали съпротивата е водена от украинските въоръжени сили на цивилни групи.

Министерството на отбраната също така твърд, че „лошият морал на Русия и ограниченото време за възстановяване, преоборудване и реорганизиране на силите от предишни офанзиви“ като вероятни причини за възпрепятстваната „бойна ефективност“ на Русия.

В петък Русия обяви, че основната цел на инвазията ѝ в Украйна е да поеме „пълен контрол“ над Южна Украйна и източния регион на Донбас. Съобщението, което дойде от висш военен служител, отбеляза първия път от началото на конфликта, че Русия призна, че се бори за създаване на сухопътен коридор през украинска територия, свързващ Русия с Крим, полуострова, който тя анексира през 2014 г.