Тв водеща уволнена, призна, че въпросите й за Байдън дошли от Белия дом!

0
20
0000613061 article2[1]
Днес.бг

Радиоводещата Андреа Лоуъл-Сандърс подаде оставка от радио WURD, след като призна, че нейното интервю след дебата с президента Джо Байдън е включвало въпроси, които са били предварително избрани от предизборния екип на Байдън, каза станцията пред CNN в неделя.

„Интервюто включваше предварително определени въпроси, предоставени от Белия дом, което нарушава практиката ни да останем независима медия, отговорна пред нашите слушатели“, обяви Сара Ломакс, президент и главен изпълнителен директор на базираната във Филаделфия станция, в изявление, публикувано в неделя. „В резултат на това г-жа Лоуъл-Сандърс и радио WURD взаимно се съгласиха да се разделят незабавно.“

WURD е единствената радиостанция в Пенсилвания, собственост на чернокожи. Ломакс каза, че станцията се гордее с това, че е независим, надежден глас за основната си аудитория от черни филаделфийци и че използването на въпроси, които са били предоставени преди време, „застрашава това доверие и не е практика, с която WURD Radio се ангажира или одобрява като въпрос на официална политика.“

„Радио WURD не е рупор на Байдън или друга администрация“, добави тя.

Лоуъл-Сандърс, която беше домакин на „The Source“, разговаря с Байдън миналата седмица и му зададе четири въпроса за това какво е заложено на тези избори, постиженията му, представянето му в дебата и какво би казал на колебливите избиратели. В интервю в събота с Виктор Блекуел от CNN тя каза, че тези въпроси са част от осем, които са й били препоръчани от помощници на Байдън преди интервюто.

„Въпросите ми бяха изпратени за одобрение. Одобриха ги“, каза тя.

Този ход допълнително разпали водовъртежа, който се върти около проницателността на Байдън след слабото му представяне в първия президентски дебат, който беше домакин на CNN. Представянето на Байдън в дебата накара много висши демократи да кършат ръце от разочарование и загриженост на фона на разговорите, че той не трябва да приема номинацията на партията.

„Ако Белият дом сега се опитва да докаже енергичността на президента, не знам как правят това, като първо изпращат въпроси преди интервюто, така че президентът да знае какво предстои“, каза Блекуел.

Блекуел посочи, че както Лоуъл-Сандърс, така и Ърл Инграм, водещ на „Шоуто на Ърл Инграм“ в Милуоки, който също интервюира президента тази седмица, са задали на Байдън „по същество едни и същи въпроси“.

Говорител на кампанията на Байдън в събота не отрече за въпросите, предоставени от кампанията, но каза: „Ние не обуславяме интервютата с приемането на тези въпроси“

„Изобщо не е необичайна практика интервюираните да споделят теми, които биха предпочели. Тези въпроси бяха от значение за новините от деня – президентът беше попитан за това представяне на дебата, както и за това, което е предоставил на чернокожите американци“, каза говорителят Лорън Хит в изявление.

Кампанията на Байдън заяви по-късно в събота, че вече няма да предлага въпроси на интервюиращите.

„Въпреки че домакините на интервюто винаги са били свободни да задават каквито въпроси поискат, занапред ще се въздържаме от предлагане на въпроси“, каза източник, запознат с операцията по резервиране на Байдън, каза пред CNN


ADS