Цв. Цветанов хвърли бомба по ГЕРБ: Петкова, Дончев и Борисов се срещаха с руснаци от забранителния списък за ”Турски поток”!

0
357
109951
Източник : Фрогнюз

Имахме управление, в което висшето ръководство на държвата прокарваше руските интереси. ”Турски поток” е много ясен пример за това.В Европа,в периода, когато се работеше нормално с Руската федерация имаше балансирана политика на лидерите – визираха се Меркел и др. Но никога досега, нито един европейки лидер не е провеждал срещи с хора от забранителния списк на Европейската комисия.

Теменужка Петкова, Томислав Дончев и и Бойко Борисов се срещаха с хора от от забранителния списък на ЕК – руски лица, които са били част от прокарването на това, което реализира Теменужка Петкова с подписването на пътната карта за Турски поток. Никой н говори по тези теми.

Тази бомба хвърли пред bTV лидерът на „Републиканци за България“ и бивш втори човек в ГЕРБ Цветан Цветанов.

Аз съм го коментирал това многократно в много участия, може би по-малки телевизионни участие. Нека да обяснят дали се е случвало. Но информацията която се е случвала в публичното пространство я има. И Теменужка Петкова и Томислав Дончев имаха многократни срещи.

И Петкова подписа в Санкт Петербург пътната карта за „Южен поток“, която я няма в деловодството или архивите на министерството на енергетиката. Това национална сигурност, това защита на националната сигурност ли е, не сме ли били в услуга на чужди интереси?!, попит Цветанов.

Аз съм го заявявал пред Борисов категорично, но публично не е оповестявано, допълни той.

На въпрос имат ли си имена тези хора от забранителния списък, с които от ГЕРБ са се срещали, Цветанов отговори: Воробьов и Папаков.

Припомняме, че през 2019 г. започна строителството на газопровода „Турски поток“ през България, той беше представен от тогавашните управляващи от ГЕРБ като добра инвестиция, която ще бъде полезна за региона и не само ще бъде възстановена, но и ще донесе печалби за страната. Парите за изграждането му бяха от джобовете на българските данъкоплатци. Сега по тръбата тече природен газ, който руската компания „Газпром“ продава на Сърбия. Тя струва на българските данъкоплатци около 3 милиарда лева.

Платените от българския данъкоплатец над 3 млрд. лв. за изграждането на „Турски поток“ през страната ни в полза на Русия показват, не само колко сме зависими, а и как ни се отплащат за транзитната тръба.

В интервю за Фрог нюз депутатът от „Демократична България“ Мартин Димитров пръв повдигна въпроса за изчезналата пътна карта за „Южен поток“ от министерството на енергетиката. И поиска Теменужка Петкова да каже къде е пътната карта. Не получи отговор от нея. А отговорът на енергийните министри след нея бе, че така пътна карта не са виждали и не знаят къде е.