Цирк ДПС : Писмо до посланици с обвинения към Доган изпратил Пеевски?

0
22
768x432[1]
Нюз.бг

Председателят на ДПС Делян Пеевски официално декларира верността си към почетния председател на движението Ахмед Доган в разпространеното изявление в неделя.

Но писмо от негово име до посланиците на страните от ЕС и НАТО у нас, чиято истинност се оспорва, го обвинява за провала на правителството на ГЕРБ заради „тесни връзки“ с Русия и „хибридна атака“ от страна на Доган срещу ДПС, съобщава „Капитал“.

„Като се имат предвид и предишни изяви и подкрепа на г-н Доган за Русия и нейната политика и тясната му връзка с посланик Митрофанова и руския консул в България, смятаме, че днешните му действия представляват хибридна атака срещу ДПС и парламентарната демокрация. Председателят на ДПС г-н Делян Пеевски ви уверява, че той лично и партията, която той ръководи, остават ангажирани с евроатлантическия курс и ценности.“

Писмото е изпратено миналата седмица, малко след като опитът за съставяне на правителство на 3 юли се провали.

То е подписано от зам.-председателя на ДПС Станислав Анастасов. Но той говори от името на Пеевски, защото завършва с думите: „Председателят на ДПС г-н Делян Пеевски ви уверява, че той лично и партията, която той ръководи, остават ангажирани с евроатлантическия курс и ценности.“

Писмото няма дата и подпис, но от метаданните на файла ясно се вижда, че документът е създаден от потребител с името Stanislav Anastassov на 3 юли в 19:32 часа. По информация на Капитал от дипломатическите служби писмото е било получено по мейл към 20 часа същата вечер на 3 юли.

Разпространеното фалшиво „писмо“ от медиите на Прокопиев е нагледен пример в класическия стил на активно мероприятие на ДС, написа във „Фейсбук“ Анастасов.

Нямам никакво съмнение, че този опит за нагла манипулация е в отговор на призива на Областните председатели на ДПС за единно и цяло ДПС под ръководството на тандема „Доган-Пеевски“, което не се харесва на няколко дерибеи и мераклии. Синхронът с медиите на Прокопиев ясно демонстрира, че в личната си борба тези хора не подбират средства и са готови да се съюзят и с най-големите душмани на ДПС в името на личното си благоденствие.

Няма да стане! ДПС начело с тандема „Доган-Пеевски“ е по-силно от всичко и всеки!, отсича той.

След като Доган разговаря с противниците на Пеевски в събота, но не покани и него на среща, Пеевски направи две изявления. Едното в неделя, с което засвидетелства верността си към Доган, а второто в понеделник – след сбирка в негови верни областни председатели на ДПС.

След нея той официално поиска среща с Доган.

Веднага след като се провали опитът на ГЕРБ да прокара правителство на малцинството в парламента миналата сряда, от централата на ДПС е изпратено писмото до посолствата на страните от ЕС и НАТО, с което „Капитал“ разполага, като два източника потвърдиха, че писмото е получено в дипломатическите мисии.

Припомняме, че в началото на месеца депутатът Рамадан Аталай обяви, че има разрив между Делян Пеевски и Ахмед Доган. Аталай бе изключен от парламентарната група на ДПС. Разцеплението в редиците на партията стана очевидно и от гласуването за проектокабинета на Росен Желязков. 14 народни представители от ДПС гласуваха „Против“.

Другият съпредседател на ДПС Джевдет Чакъров подчерта, че партията не може да се управлява еднолично. Ден по-късно Джейхан Ибрямов също бе изключен от парламентарната група. Депутатът Ердуан Мехмед пък се отрече от подкрепата си за кабинета Росен Желязков.

17 депутати от ДПС излязоха с декларации, в които настояваха да има един лидер – Ахмед Доган. Почетният председател на партията се срещна с въпросните народни представители.

Делян Пеевски отбеляза, че конфликт между него и Ахмед Доган няма и не може да има.


ADS