Тошко срещу Дончева – имало ли е подкуп от половин милион да се цепи ИТН?

0
16307874891
Източник : Днес.бг

Тошко Йорданов обвини Татяна Дончева в опит да цепи „Има такъв народ“, като дори предлагала половин милион лева за целта.

„Татяна Дончева е изключително нечистоплътен политически човек. Тя е човекът, който когато се говореше при кого ще отиде третият мандат, тръгна да обикаля част от нашите депутати и да им предлага да напуснат нашата парламентарна група. Обещавайки им министерски кресла, за да може да се опакова третия мандат. Включително и е драскала на едни листчета „половин милион ще ти дам”“, заяви председателят на парламентарната група на „Има такъв народ“ пред БНР.

По думите му листчетата ги е драскала и си ги е взела, но разговорът, който тя е провела, може да бъде доказан.

„Там, където е отишла да го води този разговор с човека от нашите, който може да излезе на детектор на лъжата и да потвърди всичко това, което казах, има камери. Това е факт“, каза Йорданов.

„На човека, с когото е водила разговор от нашите, с конкретни имена кого трябва да дръпне – Ива Митева, Хиновски и т.н., е размахвала листчета с цифра половин милион и му е обяснявала как ще стане – министри да идват при добрите, защото ние сме чалгари. Тя знае къде е ходила и при кого е ходила, защото там, пак казвам, на офиса има камери“, категоричен бе Тошко Йорданов.

„Моето мнение, че Слави Трифонов нямаше намерение да прави кабинет нито в предишния, нито в сегашния парламент, е заявено отдавна. Също така е публично известна и нееднократно заявено позицията ми, че сценаристите трябва да бъдат изключени от уравнението, ако искаме да се постигне съставянето на кабинет без ГЕРБ с който и да е мандат.

Това е моя публична позиция, няма нужда нищо конспиративно да се разпространява и някой конспиративно да бъде убеждаван. Също така публично е убеждението и твърдението, че ПГ на ИТН трябва да си излъчи своите естествени лидери и да си изработи самата тя позицията, без да я налагат Слави и сценаристите, ако имат сили за това. Така че в това няма никаква конспирация. А да бъдат убедени да напускат групата е нещо безсмислено“, заяви Дончева пред „24 часа“.
Тя бе категорична, че такива пари никога не е имала.

„Не водя преговори, не участвам в преговори, не представлявам коалицията, не раздавам местата. Ако някой смята, че в политиката тези постове се купуват, това не съм аз.

Тя призова Тошко Йорданов да извади доказателствата, които има, а тя ще си търси правата.


- Реклама -