Тирове закъсаха на Хемус, камиони се преобърнаха на проходи! Видео :

0
47
orig1 12
Източник : Дир.бг

Тирове закъса в снега на АМ „Хемус“ тази сутрин, два се преобърнаха на проходите Хаинбоаз и Котлетски, а трети затвори Ришкия проход. Закъсали камиони затрудняват движението и на други пътни отсечки, а причината – липсата на вериги, износени гуми и неопесъчаване на високите участъци. Трафикът е интензивен, въпреки лошото време.

Тежкотоварен камион, превозвал палмово масло, се преобърна на прохода „Хаинбоаз“. Движението в района на инцидента е затруднено, но пътят е отворен при зимни условия. Очаква се в следобедните часове камионът да бъде изтеглен с тежка техника.

Тир, натоварен с тръби, също се обърна в Котленския проход, но отново не създава проблеми за трафика.

Не такава е ситуацията на Ришкия проход. Тежкотоварен камион самокатастрофира и затвори пътя. Контейнеровозът е препречил пътя и не е ясно кога движението ще бъде освободено.

Близо 100 тирове попаднаха в тапа тази сутрин между втория и третия тунел на „Хемус“ в посока София вследствие на снеговалежа, установи екип на NOVA.

Аварирал румънски ТИР с износени гуми е причина за затрудненото движение тази сутрин на АМ „Хемус“ в посока София, в отсечката между тунелите „Топли дол“ и „Ечемишка“, съобщиха от АПИ.

Препречването на платното от превозно средство е затруднило работата на снегопочистващите машини и това е довело до образуването на колона от автомобили. Веднага е създадена организация за изтегляне на авариралия камион и възстановяване на движението за МПС до 12 тона. От началото на снеговалежа над 30 снегопочистващи машини обработват АМ „Хемус“ в участъка от изхода на София до 88-ми км. Над 20 сантиметра е падналият сняг и работата на машините продължава.

 

 

Движението при км 1 на АМ „Хемус“ в посока София също е възстановено, съобщиха още от АПИ. Снощи там движението беше ограничено поради самозапалил се бус в аварийна лента и задимяване на магистралата.

Закъсали камиони затрудняват движението на околовръстния път на Плевен в посока Бяла.

Колона от ТИР-ве и леки автомобили се образува и на АМ „Струма“ при моста над с. Дяково на аутобана. Трасето вече е почистено и движението вече е нормализирано. Над 15 сантиметра е падналият тази нощ сняг на ГКПП-Гюешево за Северна Македония.

Затруднения за трафика и през Шипка, където по-рано тази сутрин стана катастрофа между два автомобила. Има и закъсал ТИР в прохода, който по думите на дежурния в Областното пътно управление е с летни гуми. Движението не е ограничено, осъществява се при повишено внимание. В прохода вали мокър сняг и платното е заснежено.