След влизане на сертификатите моловете опустяха!

0
43
061
Източник : Евроком.

Днес изтече гратисният срок за „зелените сертификати“. От тази сутрин всеки, който желае да посети мол или друг нехранителен търговски обект, над 300 кв.м, трябва или да бъде ваксиниран, или преболедувал, или да покаже отрицателен тест за коронавирус.

В резултат на това двата бургаски мола буквално опустяха, съобщава Флагман.бг. По етажите на мол „Галерия“ към 11:50 ч., се виждат само чистачките и тук-там се появява някой клиент.

Голяма част от търговските обекти пък са с драстично намалено работно време. Те ще отворят между 12 и 13 часа и ще работят до около 20 часа.

На входа на „Галерия“ има опашка пред изнесения кабинет за бързи тестове. Там се реди предимно персоналът. Почти няма клиенти.

Подземният паркинг на мола също е затворил, тъй като за нуждите на търговския център към този момент е напълно достатъчен паркинга отвън.

Припомняме, че още преди изтичането на гратисния период подобна бе обстановката и в големите магазини в София. Както БЛИЦ писа в „Джъмбо“ след въвеждането на зеления сертификат липсваха клиенти.