След позора с Англия: Бойко Борисов поиска оставката на Борислав Михайлов!

0
1
1571123538963541
Източник : Флагман

Това не е нарушение на правилата на УЕФА, твърди спортният министър Красен Кралев

Премиерът Бойко Борисов и министърът на спорта Красен Кралев поискаха оставката на президента на Българския футболен съюз Борислав Михайлов.

Повод е снощната позорна загуба от Англия и изцепките на фенове на стадиона.

Извънредно изявление по този повод направи министър Кралев в Министерски съвет.                                                                                                               

Той обяви: „Преди малко премиерът ме извика по спешност. Сега ще направя съобщение за това, за което говорихме. Знаете, че през последните четири години българското правителство направи изключително много за развитието на българския футбол. Построиха се много терени на стадиони, много помощни терени, осветления, даваха се средства за развитие на детско-юношеските школи, но след последните, как да кажа, прояви, имайки предвид цялото състояние на футбола, след вчерашните инциденти, премиерът ми разпореди – от днес нататък преустановяваме всякакви отношения с Футболния съюз, включително и финансови, до подаването на оставка на председателя на Българския футболен съюз Борислав Михайлов. Повече въпроси и повече коментар по темата ще получите по-късно лично от премиера.”157112389621

След въпрос това не е ли нарушаване на правилата на УЕФА като вид намеса на държавата, Кралев отговори: „Не е нарушаване на правилата на УЕФАПравилата на УЕФА се нарушават, ако директно се интервенира във Футболния съюз. В момента казваме, че искаме оставката заради цялото състояние на българския футбол, заради инцидентите вчера, които бяха. И това е. Ясно и категорично. Държавата не може повече да толерира подобно поведение.”

Припомняме, че снощи националният отбор по футбол на България понесе най-тежката си домакинска загуба в историята – 0:6 от Англия.

Отделно от това, страната ни търпи яростни критики след расистки изцепки на фенове, заради които мачът бе прекъснат на два пъти.

Като причина за радикалното поведение на Бойко Борисов може да се тълкува и предизборната ситуация. Вероятно премиерът и лидер на партия ГЕРБ се отъждествява и с управлението на футбола в България и смята, че може да претърпи щети на местния вот след две седмици.


- Реклама -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук