След консултациите при президента, ИТН продължиха да опъват нервите на българите!

0
itn1

Лаконичен коментар от страна  на представителите на ИТН след консултациите при
президента Румен Радев за връчване на мандат, коментира Днес.бг.

Председателят на ПГ на политическа сила Тошко Йорданово обаче не съобщи, че дали са готови да съставят правителство, а отклони въпроса като обясни, че това ще стане ясно, ако им бъде връчен мандат.

„Ние в коалиция с партии на статуквото няма да влезем, ако изобщо се стигне до кабинет ще приемем подкрепа от другите две партии на протеста“, посочи той.

„Хубаво е политическите партии, когато кажат нещо преди избори, да го изпълняват и след избори. Всяка една политическа партия в парламента трябва да е наясно с отговорностите, които носи. Ние ще направим това, което сме казали и преди изборите“, коментира Йорданов.

В встъпителните си думи президентът обърна внимание на представителите на ИТН, че с гласа си избирателите отредиха изключително отговорна воля на партията.

„Предизвикателствата пред нашата страна са огромни и не само усложнената среда за сигурност – пандемията, икономическата и социалната криза, нуждата от внасяне в срок на План за възстановяване и устойчивост. Това налага сформиране най -бързо на правителство“, каза държавният глава.

„В момента работата в НС трябва да се концентрира в две сфери – едната е законодателството, другата е съставянето на правителство. И моето желание наред с най- важните закони, е да се отреди роля за съставянето на правителство“, настоя Радев.

След него Тошко Йорданов  заяви: „Ние сме щастливи, че президентската институции спазва законите и Конституцията и не си позволява тълкуване, Вие работите абсолютно по закон. Ние като политическа сила също мислим да спазваме законите и Конституцията, такива каквито са и те трябва да се спазват от всички независимо дали ни харесва или не“.


- Реклама -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук