Home Общество Слави пусна българска песен към уважаеми хора и заговори за омраза и...

Слави пусна българска песен към уважаеми хора и заговори за омраза и взривяване! ВИДЕО :

0
37
hqdefault1
Източник : Блиц.бг

Лидерът на Има такъв народ Слави Трифонов написа нов пост в социалните мрежи, с който се обърна към жителите на Северна Македония. По думите на Трифонов те нямат причина да се страхуват от българските културни центрове, открити в страната им, а напротив, трябва да са ни благодарни. Ето какво написа той в личния си фейсбук профил:

Уважаеми хора, които живеете на територията на Република Северна Македония и говорите български. Не знам как да ви наричам. Вие сте българи, а огромната част от вас мразят България. Харесва ви да ви наричат македонци, но македонците са част от Древна Гърция и вие нямате абсолютно нищо общо с тях.

В момента сте северно македонци, но това пък ви дразни, понеже ви принудиха да се казвате така. Да не говорим, че една голяма част от вас са албанци. Така че съм доста объркан как да се обърна към вас.

Затова ви нарекох хора, които живеете на територията на Северна Македония и говорите български. Ама и тука бъркам. Вие твърдите, че говорите македонски, пък той си е български, в който няма “ъ”. Сложна работа. Затова ще се спра само на “уважаеми хора”. Вие знаете на кои точно говоря, а тия, на които говоря, знаят кой съм аз.

Днес се откри български културно-информационен център в Скопие. Гледах по телевизията, имаше толкова полиция, все едно очакваха да дойде възкръсналият Пабло Ескобар. А то някаква стаичка, в която няма нищо, но се казва Български културно-информационен център.

И какво ви притеснява толкова, бе хора? Какво ви притеснява от тия малки стаички, които носят името Борис Трети, Ванче Михайлов или Български културно-информационен център? Кое ви плаши толкова, че ги палите тия стаички, стреляте по тях и скоро очаквам да започнете да ги взривявате.

Ааа, колко съм задръстен – плаши ви и ви дразни това, че са български. Защо, бе хора? Нали българският парламент, от който зависеше старта за преговорите за влизането ви в Европейски съюз, в крайна сметка ви пусна. Нямате причина да ни мразите. Имате причина да сте ни благодарни, но вие не сте. И честно казано, докато не запишете българите в Конституцията си, не заслужавате никакви преговори с Европейския съюз.

И хора, колкото и да палите и да стреляте, няма да промените факта, че сте българи и рано или късно ще разберете смисъла на думата “смирение”.

А сега ще ви пусна една българска песен от многообразието на българския фолклор, която пея с огромна л