Славчо разбра, че е настъпил мотиката с кабинета, но още не може да вдене, че народа не му е дал еднолична власт!

0
36
snimka na slavi trifonov1
Източник : Ютуб

Лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов оттегля кандидатурата на Николай Василев за премиер. Ще представи и ревизиран състав на Министерския съвет. Утре ръководството на партията и Николай Василев ще отговарят на въпроси, скоро ще бъде предложена друга кандидатура.

Това съобщи Трифонов на страницата си във фейсбук.

С една дума Славчо разбра, че е настъпил мотиката с кабинета, но още не може да вдене, че народа не му е дал еднолична власт! Аз и Доган го мислех за по-умен, ама явно съм се лъгал!

Ето и пълният текст:

„В деня след изборите аз предложих проектокабинет, съставен само от високообразовани професионалисти и с ясни приоритети. За министър-председател предложих икономиста Николай Василев, човек с опит в политиката, в държавната администрация и в реалния бизнес. Само за три дена върху него се изля огромна помия. Оказа се, че няма никакво значение колко са образовани кандидат-министрите, колко добри специалисти са, колко ясни приоритети има пред тях. Оказа се, че това не е важно за онези медии и политици, които нарочиха Николай Василев за проводник на ДПС, твърдение, което няма нищо общо с истината.

Въпреки това, аз разбирам, че страната няма нужда от нестабилност и нови избори. За мен не е толкова важно какви лъжи изрекоха част от партиите, които не са от статуквото. За мен е много по-важно да се „изчегърта“ моделът ГЕРБ от обществения и политически живот на страната. Защото това е основният враг на държавността и демокрацията. Аз го разбирам, за разлика от някои други. Затова реших да оттегля кандидатурата на един достоен човек като Николай Василев, защото никой не е по-важен от проблемите пред нас като общество. Ние, като партия спечелила изминалите избори, ще предложим съвсем скоро нов министър-председател с ревизиран състав на Министерски съвет.

И понеже вярвам, че всичко трябва да се случва публично пред вашите очи, утре в БТА, точно в 13 часа, част от политическото ръководство на „Има такъв народ“, заедно с г-н Николай Василев, ще дадат пресконференция, на която ще отговорят на всички въпроси на всички журналисти.

Силата е в истината.“

Капитан : И за да е пълна веселбата, вижте как от хората на ИТН тренират за астронавти :

https://www.facebook.com/kukalov/posts/6173402352669958