Славчо Атанасов : Да се закрие НОЩ при 120 загиващи на ден е престъпление!

0
slavco atanasov1
Източник : Флагман.бг

От много години съм в политиката и познавам дребните политически игрички на партиите, но когато става въпрос за живота на българите, подобно поведение е недопустимо, категоричен е бившият депутат и кмет на Пловдив

Да се закрие Националният оперативен щаб (НОЩ) при 120 загиващи на ден е престъпление! Това обяви Славчо Атанасов, бивш кмет на Пловдив и депутат в 43-ото и 44-ото Народно събрание. Той е категоричен, че не намира логиката в разпускането на НОЩ, защото ковид пандемията не е свършила, появяват се нови щамове, а страната ни дори не е преминала третата вълна.

Ето позицията на Славчо Атнасов:

„Останах изумен, когато разбрах, че отиващото си правителство закрива Националния оперативен щаб. Наистина не мога да разбера. В условията на растяща заболеваемост, с появата на нови щамове, с мнението на световните специалисти, че ситуацията ще продължи още няколко години, да се закрие този щаб, за мен е престъпление спрямо собствения си народ.

Какво излиза, че щом правителството си отива, заедно с него закриват и щаба. Това е изцяло погрешно! Националният оперативен щаб не е политически орган и придатък към правителството, а експертна организация, която трябва да се справи с пандемията.

Питам: Кой сега ще осигурява координацията за борба с ковид кризата? Новото правителство, каквото и да е то, ще трябва наново да сформира оперативен щаб. И кого ще покани вътре в него, нали пак същите доказани специалисти?

Не мога да приема такава логика на действие! От много години съм в политиката и познавам дребните политически игрички на партиите, но когато става въпрос за живота на българите, подобно поведение е недопустимо. След нас и потоп – такова отношение не може да съществува, когато говорим за живота и здравето на хората.

Навремето големият американски президент Роналд Рейгън казваше: „Политиката е втората по древност професия, но тя по нищо не се отличава от първата.“

Закриването на Националния оперативен щаб в този момент, с подаването на оставката на правителството, при възходящо развитие на пандемията и при създалата се политическа криза, е национално безотговорно и престъпно решение, което не мога да го приема равнодушно. Би следвало функциите на Щаба да се възстановят незабавно, той да заработи отново и да изпълнява предназначението си – да овладява ковид кризата. Независимо кое ще е правителство и кои политически субекти ще са на власт.“


- Реклама -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук