Шоуто започна! Тошко докара Герб до истерия, а Дончева им показа кой, ще кара влака

1
768x4321 3

Председателят на парламента Ива Митева поради своята интелигентност не успя да се справи с горещите страсти на старите вълци в пленарна зала. По време на почивката, се чу на неизключения й микрофон как Татяна Дончева я успокоява.

Мария Капон я накара да излезе на чист въздух, а след края на почивката Митева повече не се върна.  През целият ден Караянчева и Атанасова почти не седнаха на местата си.

Двете приличаха на индиански вождове яздещи прави кон и крещейки към президиума. Фитила обаче запали Тошко Йорданов, който цитира как на времето Т. Биков говореше колко некадърен е Борисов! Но когато нарече Борисов страхливец и Джипко бибитков, герберите полудяха!

След почивката на мястото на председателя застана зам.-председателя на парламента Татяна Дончева и тогава от групата на Герб разбраха кон боб яде ли? В типичния си стил на перде, Дончева отряза мераците на опозицията да създават хаос с неспирните си опити за процедурни хватки!

Това вбеси окончателно тежко изживяващите опозиционното си положение гербери! Започна дълго тропане по банките и скандиране “ Таня вън“, което показа пълната безпомощност на досегашните „богове“! Даже не се спряха пред желанието на техният министър да се изкаже и продължиха с неадекватното си поведение!

Финансовият министър Кирил Ананиев и вицепремиерът Томислав Дончев бяха заели места в готовност за изслушване пред парламента. След като думата не бе дадена на Томислав Дончев, той напусна залата.

Малко след това Татяна Дончева не даде думата на депутати от ГЕРБ, които искаха да направят изказвания от трибуната и в знак на протест финансовият министър също напусна залата.

През цялото това време ПГ на ГЕРБ скандираше „Мутри вън“, „Таня вън“ и „Оставка“.

Дончева даде 10 минути почивка и свика Председателски съвет.                                   Явно раздялата с властта се отразява болезнено на бившите управляващи и дълго време, ще гледаме смешният им плач и срам!

Вуйчо Страхил.


- Реклама -

1 коментар

  1. Явно втория ден от работата на НС е бил много интересен ! Жалко , че не го гледах !Герберите няма защо да плачат блъскат и крещят ! Тяхната песен вече е изпята !

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук