Шофьр за ужаса на “ Струма“ : Чувах само спирачки, удари и писъци!

0
udarat na struma
Източник : Днес.бг

Звук от спирачки, удари и писъци на хора. Това се е чувало в района на тежката верижна катастрофа на магистрала „Струма“, където във вторник бяха ранени над 10 души, а един мъж загина.

Шофьор, участвал във верижния ад и станал един от първите, подали сигнал на 112, разказа пред bTV за тежкото преживяване.
„В един момент видях светлини от камион пред себе си. Успях плавно да намаля. В момента, в който се насочих надясно, за да избегна светлините, видях, че пред мен има автомобил, който се беше ударил в мантинелата“, заяви шофьорът.

Той признава, че се е изплашил много и се е обадил бързо на телефон 112. Казал им да изпратят много линейки, защото ситуацията е страшна.

„Докато говорих с тях, слушах само спирачки, удари и писъци“, разказва още мъжът.

Той изказа благодарност на всички екипи, които са помагали в спасяването на хората. „Бяхме като едно семейство в този момент. Всеки се опитваше да помогне на другия. Никой не гледаше отстрани. Със сигурност хората направиха всичко, което можеха при тези условия“, категоричен бе той.

Според него виновни за пътния ад са най-вече хората, които са шофирали с несъобразена скорост при лошите условия на пътя.
Капитан : Вярно е , че шофьорите не са намалили драстично скоростта в мъглата. В такава мъгла, дори и при 80 км. в час няма как да спреш, когато пред теб изникне спрял автомобил. Това го изпитах преди 2 години на магистрала Тракия. На 30 декември около 12 часа пътувах от Бургас за Стара Загора. В района на Карнобат освен мъглата, на платната имаше и сняг. Около 20 минути карах с 40 км. в час и adat na trakiaочите ме заболяха да се взирам. Даже жена ми, която не спира да бърбори, като видя ситуацията млъкна! Карах в дясното платно, където имаше повече сняг, но аз съм макар и със стар джип- 10 годишна КИА, но е 4 по 4 ! В лявото платно, където снегът бе малко и коловозите бяха на асфалт постоянно ме изпреварваха коли с около 80-90 км. в час. За платното не беше проблем тази скорост, но за мъглата доста рисковано. Около 13 30 часа е станала голямата верижна катастрофа на Тракия. После вече времето е станало ужасно : с много сняг и виелица и бе затворен и републиканския път Бургас-Карнобат. От много акъл, някои кретени са тръгнали да изпреварват колоната и всичко се е затапило окончателно и цяла нощ на пътя! На всеки шофьор може да се случи да сгреши на пътя, но предпазните мерки винаги помагат.                                                                             Ангел Божидаров-шофьор с 35 годишен стаж.

- Реклама -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук