Селски бек разиграва полицията и се оплаква от насилие!

0
полиция
Снимка илюстрация

Във връзка с твърденията на 21 годишен криминално проявен мъж от с. Росен, общ. Созопол, регистриран през 2012 и 2013 година за две кражби на акумулатори и гориво, за това че станал жертва на полицейско насилие, ви информираме, че на база депозирана жалба в Районно управление – Созопол е заведена преписка, по която тече проверка. Към депозираната жалба към момента все още не е приложено медицинско свидетелство за нанесени телесни повреди.

Констатирано е, че 21 годишния мъж, движейки се с мотоциклет „Хонда 919”, около 15.00 ч. на 02.01.т.г. в близост до с. Росен, не се съобразил с полицейските разпореждания за спиране и проверка, а с висока скорост се отправил в посока с. Веселие. С това си действие 21 годишния мъж за втори пореден път в рамките на няколко седмици се опитал да осуети полицейска проверка и да избяга, застрашавайки както собственото си здраве и живот, така и сигурността на останалите участници в пътния трафик.

С  включени звуков и светлинен сигнал служителите от Районно управление – Созопол последвали мотоциклета, като констатирали, че поставената му регистрационна табела е от друго МПС, с което е извършено престъпление по чл. 345, ал. 1 от НК. Водачът успял да избяга и укрил мотоциклета, но същият впоследствие е издирен от служителите на Районно управление – Созопол.

Допълнително 21 годишния мъж с баща си се явил в Районното управление, като е задържан за срок до 24 часа. Откаран е до «Спешния център» в Созополската болница за медицинско освидетелстване, но изрично отказал, за което е изготвена надлежна документация.

По случая в Районно управление – Созопол е образувано бързо полицейско производство, като след приключване на действията по него около 19.00 ч. на 02.01.т.г. / три часа след задържането му/ 21 годишния мъж е освободен.

Уточняваме, че и по двете досъдебни производства за кражби, образувани през 2012 и 2013 години, 21 годишния мъж е сключил споразумения с прокуратурата.  Областен говорител:         Цветелина Рандева                           гр. Бургас

Капитан : Що не опита да не спре на американски патрул, че да види кон боб яде ли!                                                Заглавието е на редакцията!

- Реклама -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук