дом Общество Руските военнопрестъпници обстрелва с ракети украински градове!

Руските военнопрестъпници обстрелва с ракети украински градове!

0
36
orig1 18
Източник : Дир-бг

Русия започна въздушна атака срещу Украйна тази сутрин, а властите призоваха гражданите да се укрият в убежища, докато силите за противовъздушна отбрана свалят приближаващите ракети.

В резултат на ракетен удар в Голосеевския район на Киев един човек е загинал, а двама са били ранени, съобщи в канала си в Телеграм кметът на украинската столица Виталий Кличко. Жертвата е 55-годишен мъж, сочат данните на Украинските сухопътни сили.

Ракетата, по думите на кмета, е ударила нежилищна сграда. Пострадалите вече са хоспитализирани.

В „Телеграм“ се появиха снимки и видеа от атаката в Киев. В социалната мрежа губернаторът на Николаевска област Виталий Ким обяви, че две ракети са забелязани над територията на областта.

„Ракети летят във вътрешността на Украйна. Поне две бяха забелязани северозападно през Николаевска област“, пише Ким.

Властите на Одеска област също съобщиха за щети върху две важни инфраструктурни съоръжения.

В цялата държава е била обявена въздушна тревога, наложило се е гражданите да се евакуират в метростанциите, докато отиват на работа, показват кадри на АП.

 

Снимка: AP/БТА

 

Първите руски ракети бяха свалени, заяви началникът на президентската канцелария Андрий Ермак.

Междувременно превантивно ще бъде спряно и електронабдяването в Киев, а също и в Одеска и Днепропетровска област заради опасността от въздушни атаки. Решението е на частния енергиен производител ДТЕК.

През нощта ПВО е свалила всичките 24 дрона, изпратени от Русия, съобщи украинската армия. 15 от дроновете са свалени около Киев, където няма информация за нанесени щети.

Ден по-рано Германия и САЩ обявиха, че ще изпратят на Украйна модерни бойни танкове, които да гарантират защитата на държавата. Президентът Джо Байдън отбеляза, че това не е заплаха за нападение срещу Русия.