Руски олигарх потвърди пред БГ журналист за сериозното заболяване на Путин!

0
23
agentite na fsb smatat che putin e neizlechimo bolen 11
Източник : Днес.бг

След избухването на войната в Украйна руският президент Владимир Путин е наблюдаван като параноик, според няколко източника. Носят се и слухове, че руският президент има нужда от операция. Разследващият журналист Христо Грозев разсекрети част от информацията. Той обяви това в интервю за украйинския новинарски сайт Сегодня.ua.

„Нямам конкретни данни за здравословното му състояние, но мога да кажа какво казват много близки до него, в частност олигарсите. Например през 2014 г. един от тези олигарси беше буквално до Путин на тази среща, където каза на олигарсите колко добре би било да се превземе Крим и въобще за операцията в Крим. Тоест човекът е достатъчно близък до Путин и има запис, където този олигарх разказва какви сериозни онкологични заболявания има Путин „.

Все още е трудно да се говори еднозначно за болестите на Путин, но има факт, че хората до него вярват в такава възможност.

„Това вече се превръща в самостоятелен фактор във вътрешната политика на Русия, защото хората вече не вярват на Путин. В какъв смисъл не вярват – че той може да им бъде гарант. Това е феномен в целия елит, не само в рамките на олигарсите, но също и в групата на силите за сигурност. Затова всяка негова заповед вече се разглежда и ще се счита за неубедителна.  Тоест човек си задава друг филтър, а именно: ако изпълня тази заповед Путин ще бъде ли там да ме оправдава , да ме защити?“

Грозев отказа да посочи името на олигарха, който говори за болестта на Путин – страхува се за своята безопасност. Освен това това не е негово лично разследване, а колеги журналисти, които по-късно ще пишат за него. Но самият Грозев чул разговора:

„Този олигарх, важно е да се каже, не само говори за болестта, той казва, че Путин всъщност съсипа цялата страна. Тоест, той унищожи съдбата на олигарсите и бъдещето на Русия. Важно е да се разбере това , тъй като те мислят така, те говорят така. Затова трябва да се помни, че Путин дойде на власт благодарение на олигарсите през 1999-2000 г., така че е напълно възможно той да си тръгне благодарение на тях.“