Румен Радев : Коалицията няма да има проблем, ако има ясни резултати!

0
29
991 ratio rumen radev1
Източник : Нюз.бг

За закриването на Спецпрокуратурата и Спецсъда няма аргументи за обратното. С дейността си спецправосъдието не даде солидни аргументи в своя защита, а през годините сме свидетели на смачкани съдебни производства, на отказ от преследване на бизнес и неудобни хора. Това коментира президентът румен Радев след посещението си днес в столичното 55-о училище. Там няма аргументи за защита, категоричен бе той.

Държавният глава коментира и скандала с парите за АПИ и протестиращите фирми. „За пътищарите държавата трябва да бъде пример за държавност, образец при сключване на самите договори, сключените договори в строителството разклатиха доверието в целесъобразността по отношение на качество, цена, обем дейност. Трябва спешно да се намери решение, но да се спазват тези принципи„, поясни Радев.

За него няма проблем в коалицията – нито заради парите за АПИ, нито заради позициите за военната помощта за Украйна. „Българите очакват партиите в коалицията да се обединят в името на националния интерес, решаване на проблемите, а те са много, иска се активна работа. Коалицията няма да има проблем, ако има ясни резултати за хората„, посочи президентът.

Партньорите няма да са изненадани от искането на БСП за хартиени бюлетини

Това не влизало в коалиционното споразумение

По спора за хартиените бюлетини за изборите Румен Радев е категоричен, че въпросът трябва да се реши от парламента

Знаем защо се въведе машинното гласуване – защото бяхме шампион в света по процент невалидни бюлетини, има множество спекулации – съзнателни и несъзнателни, протоколи, колко опашки имаше, именно машинното гласуване сложи край“, каза той.

Все още очакваме необратими резултати от Северна Македония, отсичат от МВнР

България се придържа към рамковата си позиция

Относно споровете около РСМ и искането на ВМРО за вето – държавният глава каза, че правителството е единно в позицията, в спазване на националния интерес и ще спазва договореностите.

За бедстващите български моряци в Мариупол – Радев не пожела да коментира, тъй като ситуацията била сложна, но се работило усилено моряците да се приберат живи и здрави.

Президентът отказа днес да назове име на своята номинация за СЕМ, но от думите му стана ясно, че има такава. Ще я каже обаче в законовия за това срок.