Румен Драганов : Държавите с повече ваксинирани, ще имат повече туристи!

0
thumb 768x0 thumb 1920x1080 9211011
Румен Драганов

При какви условия ще почиваме на морето и как ще се прави туристическият бранш този летен сезон?

„Ще има много по-силен туристически сезон, отколкото очакваме“, заяви категорично пред Bulgaria ON AIR доц. Румен Драганов от Сдружение „Български туристически съюз“.

Според него след реч на Борис Джонсън туристическите резервации към Балканите са скочили с 500%.

„Основно британците пътуват към Гърция, Турция, но ще има увеличение и при нас на британски туристи“, посочи доц. Драганов и подчерта, че в България фалити няма, а има хотели, които просто са спрели да работят.

Доц. Драганов добави още, че „ваксината ще се превърне в политически и търговски инструмент. Няма как да спреш с молитви, без ваксина, една пандемия. Маркетингово предимство ще имат дестинациите с над 80% ваксинирани, както и компаниите, чийто персонал е ваксиниран.“

„Очакваме голяма заетост по българските курорти, включително и в планината. Ние сме една зелена дестинация. Българското Черноморие се оказа здравословно. Хората не искат документ, брошка или паспорт, а действителността – а тя е, че се опазихме здрави“, подчерта доц. Драганов.

По думите му няма разделение между ресторанти и хотели. Само трябва строго да се спазват мерките на Щаба, коментира Днес.бг.

„Туристическият бизнес иска да спазва всички хигиенни изисквания и този, който не ги спазва, е враг. И да се ваксинираме – не може да задължим никого, но в момента светът е в борба за ваксини.

България, ако иска да е на нивото на другите туристически дестинации, трябва да изпълнява имунизационните изисквания“, каза доц. Драганов.


- Реклама -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук