Риба, две чинии спагети… сметка от 430 евро в Рим Собствениците на заведението се оправдават!

0
0000424574 article21
Източник : Днес.бг

430 Евро – толкова платиха двама японски туристи в Рим за две чинии спагети, риба, бутилка вино и вода.

Случката се разиграла в ресторант Antico Caffè di Marte край замъка Сант Анжело. Семейството седнало да похапне, но храната бързо им приседнала, когато получили голямата сметка. Възмутени, те споделят снимка на страницата на заведението в Trip Advisor и се оказва, че не са единствените ужилени от ресторанта.

Повечето ревюта са лоши, обвинявайки заведението в измама и нечестност. Други туристи също споделят как са си изпатили – за две пици, вода и кафе, семейство плаща 350 евро сметка, включително 80 евро за обслужване.

Клиентите също се оплакват, че при плащане с карта, сервитьорите въвеждат и бакшиш за себе си без да питат.
В менюто, срещу ястията с риба се намира цената от 6,50 Евро. Оказва се, че това е цената за 100 грама, а не за цялото ястие. Пред италианския вестник Corriere de la Sera, собствениците на заведението обясняват, че японските туристи са платили тази голяма сметка не защото са поръчали спагети, а защото са яли прясна риба.

„Менюто ни е напълно ясно. Клиентите избраха лично рибата“, заявяват те.

Но полицията вече е започнала разследване, тъй като подобни случаи на завишени сметки започнаха да се появяват често в италианските медии. По-рано тази година група японски туристи платиха 970 Евро сметка във Венеция, а друг ресторант в Рим взе 70 евро за два бургера и три кафета.

Според туристическият бранш, подобни случаи развалят имиджа на Рим.

- Реклама -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук