Рашков: Полицаят, зашлевил турски шофьор, опитал да изтрие видеозаписа!

0
11
boiko rashkov21
Бойко Рашков Източник : Фрогнюз

Направен е опит да се изтрие видеозаписа от полицейската кола, в която е пътувал униформеният, зашлевил шамар на турски шофьор на АМ ”Тракия”. Това показват данните от първоначалната проверка, съобщи Бойко Рашков пред депутатите от комисията по вътрешни работи на Народното събрание.

„Имало е опит за заличаване на следите от извършеното нарушение чрез изтриване на видеозаписа от самите служители, който се прави автоматично с технически средства в самата полицейска кола. Взети са веднага мерки за образуване на дисциплинарни производства и тези дни те ще бъдат отстранени от длъжност до приключване на производството“, каза още министър Рашков.

„Място за подобни служители на МВР няма. Не може аз да се прибера от работа в къщи, да пусна телевизора и новините да са изпълнени от турски агенции, от които чувам и виждам за този инцидент на АМ „Тракия“, обясни още силовият министър.

Той е разпоредил проверка на всички полицейски коли, които контролират пътното движение, за да се установи имало ли е и на друго място въздействие върху тези технически средства. „Всички ние непрекъснато говорим за пари и бюджет. И накрая се намират едни служители, които рушат това, което сме купили с парите на българския данъкоплатец“, каза още Рашков, цитиран от Дарик.

Рашков обвини ДПС в купуване на гласове. Това се случи по време на неговото изслушване в Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред.

Депутатът от ДПС Ахмед Ахмедов се обърна към Рашков и го попита дали знае, че микрофонът му е включен. „Да, много добре знам“, отговори министърът. Бойко Рашков съобщи, че се налага ежедневно да се правят ремонти оградата по южната ни граница и напомни, че тя беше построена по време на управлението на ГЕРБ.