Путин с ината, простреля Газпром в петата!

0
8
795c8b282 putgaz1

Путин с ината, простреля Газпром в петата! Ама така е, като се правиш на селски тарикат в столична дискотека!

Скоро Газпром, ще ни молят да купуваме от тях, както и целият ЕС, ама късно е либе за китка! Е, може, но с 20% по-ниски цени за наказание и една година безплатно, като репарации за тормоза който ни наложиха! Понимаеш „Брат“!

Щото газ има по целият свят и яръм тарикатлъците на ватенките минават само при путинофилите! Яръм преведено от южно английски означава половин! Тоест такъв тарикатлък си направил че цялото село те е разбрало!

Селският тарикат Путин измили тази елементарна схема, за да ни изклати, ама нашият е завършил в Харвард ,а не в Московский гасударственъй! Както и ръководителите на ЕС с престижно образование като Оксфорд и други!

Как искаше да ни преметне Путин?

Цената става в рубли! Вие си плащайте в долари и евро, ама нашата банка, ще ги превръща в рубли и, ще плаща на Газпром! Чак тогава плащането, ще е официализирано!

Само дето тюбетейката не каза по какъв курс?!? Тоест руската банка ги превърта през „Трънски“ курс и цената за нас може да стане двойна! Хитро-ама за тъпанари!

И сега стана така, че България си осигурява газ от други доставчици, а Газпром духа супата! Айде българската супа е малка, ама тази на ЕС е голям казан, който вече, ще се пълни от други доставчици!

Ето това е да се гръмнеш в петата от простотия и наглост! Да не забравя да успокоя и нашите ватенки, че газа от САЩ, ще идва без посредници за, които се скъсаха да лаят! Директен договор от доставчика с Булгаргаз!

Другата добра новина за руските „братя“ дойде от шефа на Булгаргаз : „Шефът на „Булгаргаз“: След 30 юни, ще можем да доставяме азерски газ на пълен капацитет“

Ох матюшка, ах радная-защо си навря това колче??? Явно руснаците, ще разберат по трудния начин, че не командват света! Но все пак ние трябва да сме им благодарни, че ни отвориха очите!

1. Разбрахме че на тях не може да се разчита!

2. Разбрахме че не може да разчитаме само на един доставчик който и да е той!

3. Разбрахме че поговорката „Преклонена главица сабя не я сече“ е само за страхливци! Нали ние не давахме оръжие на Украйна-що ни порязаха заедно с Полша?

4. Май трябва да научим английската поговорка : “ Високо вдигната глава меч не я стига“ Схващате ли разликата?

Кирчо я знае и показа, че има топки и България, ще има газ-най вероятно и по-евтин!

А Газпром, ще се научи да уважава клиентите си, ако не иска да се свие до селска бензиностанция с ракети, които не се ядат!

И накрая един пример от моя живот :

Там за, където яръм (половин) тарикатите от Газпром са тръгнали аз се връщам! Преди 20 години имах търговска фирма, която вървеше много добре! Един ден изтърсих в офиса : „Ей няма ли да се спрат тия клиенти, че се уморихме!“

Три-четири години по-късно на пазара навлязоха големи чужди фирми и естествено баницата ни взе да става все по-малка! Тогава управителката Галя – жената, която има огромна заслуга за възхода на фирмата ми каза : „Шефе, помниш ли какво каза преди 3 години“? Помня отговорих-да се шив@м в главата проста!

Ама вече беше късно! Бях се помислил за голямата работа! И започнах от начало в туризма!!!                                                                                                                                                                                            Капитан.