Проф. Д-р Кантарджиев: Алкохолът убива Коронавирус за секунди. Да не забравяме и чесън, лук и праз!

0
319
1578995249 str 21 prof d r todor kantardzhiev1

Мерките за неразпространение на корона вируса у нас остават засилени, въпреки отрицателните резултатите на пристигналите българи от Азия.

„Министерството за първи път от четирите заплахи, които съм преживявал, сега в момента брилянтно взима организационни мерки“, обясни в сутрешния блок на БНТ проф. Тодор Кантарджиев, директор на Националния център по заразни и паразитни болести.zx620y348 32877221

Той каза, че младите не боледуват тежко, но пък разпространяват. По-възрастните хора боледуват тежко.

За да се установи болестта трябва да се вземе материал, който да се съхранява на температура от 4 градуса.

Той определи като „брилянтна“ работата на здравното министерство. Те са пуснали и инструкции какво трябва да правят болниците. Той препоръча да се следи сайта на министерството. Там се дават последите инструкции на СЗО.

Нещата динамично се променят, получават се нови знания за този вирус, за неговия начин на предаване, инкубационен период и ние за това всеки ден ги качваме на сайта с промените, каза проф. Кантарджиев.rakia11

От контакта 90% от хората се разболяват от коронавруса, обясни той. При контакт с вируса до третия ден човек може да не е болен, но да го разпространява.

Още не се знае начинът на разпространение, колко трябва да е близък контактът. Корона вирусът е много податлив на дезинфектанти. Умира много бързо от спирт.

Редовните пиячи на твърд алкохол са в пъти по-защитени!„, добави още той.                                                                                                                                        luk 678x3811 1   Капитан : Ракия, водка и уиски-който каквото харесва по 100 грама всеки ден помагат. За тези, които искат да се презастраховат може и по повече! Не забравяйте и чесън, лук и праз!

 


- Реклама -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук