Проф. Балтов : Все още има опасност за живота на Владимир Каролев!

0
vladimir karolev
Източник : Днес.бг

Има опасност за живота на Владимир Каролев, заяви директорът на „Пирогов“ проф. Асен Балтов, който пристигна в Разлог заедно с здравният министър Костадин Ангелов, за да проследят състоянието на икономиста.1606549560 clipboard011

„Травмите на Каролев са тежки. Говорим за съчетана травма – черепно-мозъчна травма, гръдна травма и глезен. Надявам се колегите да се справят с тежкото му състояние, което към момента е със сериозен риск за живота му“, каза Костадин Ангелов на специален брифинг.

Каролев ще бъде транспортиран в „Пирогов“.

„Нищо не му е липсвало в болницата. Такъв тип травма и лечение може да бъде направена само в специализирана клиника, затова се изисква транспортиране“, допълни той.

„Това, което е направено тук в болницата, е най-необходимото на този етап. Колегите добре са си свършили работата. Направихме един консилиум, видях се с доктор Георгиев, който е шеф на хирургичното отделение – сложен е гръден дрейн, който е необходим зари гръдната травма и счупените ребра. Направена е томография по спешност заради черепно-мозъчната травма и има счупване на единия крак. От тук, нататък се изисква специализирано лечение“, допълни проф. Балтов.

По думите му, черепно-мозъчната травма е сериозна, но още е рано да се каже как ще се развие.

В момента Каролев е в медикаментозна кома.


- Реклама -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук