”Продължаваме промяната” и БСП търсят допирни точки за съставяне на правителство!

0
4
pp bsp1
Източник : Фрогнюз.

Пред нас стои една наистина тежка и отговорна задача – да успеем все пак да съберем мнозинство за едно правителство, което да работи за интересите на хората. Искрено се надявам да намерим допирни точки за една много ясна и точна програма поне до края на годината. След това да погледнем назад и да кажем – ето това свършихме – и да продължим нататък. Това заяви кандидатът за премиер, излъчен от Продължаваме промяната Асен Василев.

Започнаха преговорите между БСП и Продължаваме промяната за съставяне на правителство в рамките на това Народно събрание.

„Радвам се, че можем да продължим разговорите. Както от тук напред да намерим общ път. Нашето мнение съвпада с вашите приоритети, обявени предварително. За борба с корупцията, промяна в КПКОНПИ, но искаме да допълним програмата на правителството, ако съставим такова, с няколко теми.

Това са социалната политика и продължаване на социалния вектор, здравеопазване, образование и икономика, плюс вашите, абсолютно ги припознаваме, за борба с корупцията и със стария модел на управление. Така че, нека започнем тези преговори. Надявам се дадат резултат, ние сме на разположение. Както по политическата рамка, така и по секторни политики“, заяви Корнелия Нинова на старта на консултациите.

„Защото казахте, че трябва да стъпим на това, което постигнахме до тук. Радвам се, че в този формат можем да кажем, че няколко от големите търговски вериги обявиха намаление на цената на хляба с 20%. Вие се съгласихте с тази мярка, която ние предложихме“, добави Нинова.

От „Продължаваме Промяната“ се надяват да получат подкрепа от поне 121 народни представители за сформиране на нов кабинет с министър-председател Асен Василев. От там са изготвили план за управление в следващите шест месеца за превеждането на България през икономическата и политическата криза, съобщиха от пресцентъра на ПП.