При катастрофа с хеликоптер загина цялото ръководство на МВР на Украйна!

0
18
orig4
Източник : Дир.бг

Осемнадесет души, сред които цялото ръководство на Министерството на вътрешните работи на Украйна, загинаха при катастрофа на хеликоптер в градчето Бровари край Киев, съобщиха местните медии.

Ръководителят на Националната полиция на Украйна Игор Клименко заяви, че жертвите на катастрофата с хеликоптер в сряда сутринта са министърът на вътрешните работи Денис Монастирски, заместникът му Евгений Енин и главният секретар на министерството Юрий Лубкович.

Според Клименко вертолетът, който се е разбил, е принадлежал на Министерството на извънредните ситуации.

Хеликоптерът на Държавната служба за извънредни ситуации на Украйна се е разбил около 8:10 ч. местно време, съобщи кметът на Бровари Игор Сапожко. По време на мъгла машината се е разбила между детска градина и жилищна сграда, след което е избухнал пожар. „Помещенията на детската градина и една от близките къщи бяха разрушени от мощната експлозия“, каза Сапожко.

Все още не е известно каква е причината за катастрофата. Прессекретарят на началника на Националната полиция Мариана Рева заяви, че е твърде рано да се говори за предварителните причини за катастрофата.

Украинският главен прокурор Андрий Костин заяви, че разследването разглежда „всички възможни версии за катастрофата на хеликоптера“. В същото време съветникът на украинския вътрешен министър Антон Герашенко изброи версии като саботаж, неизправност на оборудването и нарушаване на правилата за безопасност на полетите.

Украинските медии твърдят, че сред възможните версии е и пилотска грешка. Украинското издание „Трибуна-Бровари“ съобщава, че хеликоптерът е паднал по време на мъгла: вероятно пилотът не е видял високата сграда, започнал е да набира височина и е загубил контрол.