Президентът приема премиера! Иска да догоним изоставането си!

0
президент
снимка : президент.бг Източник : Дир.бг.

Готов съм да приема лидера на партия ГЕРБ, но да ми сподели своята визия за борба с корупцията за развитие на страната и за икономическо догонване на страните от Централна и Източна Европа, от които все повече изоставаме.

Така президентът Румен Радев отговори на критиките на премиера Бойко Борисов от сряда, че обсъжда „Визията за България“ на БСП с Корнелия Нинова, но отказва да се срещне с управляващите, които искат да му обяснят за увеличението на данъците върху старите автомобили.

„Президентът не може да обсъжда закони, които в момента са в процес на изготвяне, а с г-жа Нинова съм обсъдил визия, която тя има. Нека не бъркаме закон с визия“, настоя Радев.

Припомняме, че вчера премиерът сподели разочарованието си, че в продължение на няколко поредни дни Радев не спрял да напада правителството.

„Не знам с какво сме причинили тази фраза „война между институциите“. Това е все едно някой да ти удря шамари и да казва: „Те се бият“, посочи Бойко Борисов.

Той също така изрази недоволството си от това, че президентът не казва никакви добри думи за управляващите и в същото време никакви негативни за опозицията.

От правителствената информационна служба информира, че министър-председателят приема поканата на президента. Премиерът Борисов изразява надежда, че до срещата им, държавният глава ще се запознае с четиригодишната програма за управление на кабинета, както и с последния доклад на Европейската комисия по механизма за сътрудничество и проверка, за да ги дискутират заедно, посочват от МС.

Днес президентът прогнозира още, че гражданите все по-малко ще вярват на управляващите и с това обясни лавината от протести.

„Винаги ще бъда на страната на гражданите. Действията и извиненията на управляващите от тук нататък имат една цел – да не загубят властта, с която са се срастнали“, добави той.

По думите му гражданите виждали, че не са приоритет за сегашното управление и то губи доверието им.

„Българите все по-решително и организирано ще търсят правата си, защото се измерват не само с миналото, а и с държавите около нас. Протестите са закономерни и основателни“, уточни държавният глава.

Радев уточни също така, че никога не е казвал, че България е блато:  „Казах, че България трябва да се измъкне от блатото. Вие като журналисти трябва да предавате правилно какво съм казал, иначе стоите на страната на фалшивите новини“.


- Реклама -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук