Правнука на Толстой го обърна в гроба! Кремъл щял да спре при достигане на полската граница!

0
39
tolstoi21
Източник : Фрогнюз

Гръмко изказване на фона на продължаващата в Украйна война и неуспехите на руската инвазия направи правнукът на писателя Лев Толстой – Пьотр Толстой, който е зам.-председател на руската Дума. В интервю за италианския вестник La Repubblica той заяви, че Русия няма да спре, докато не стигне до полската граница.

Стигането до границата на Полша според Толстой, е ключов момент от плановете на Кремъл и така наречената от Русия “специална военна операция”, а освен това Москва е готова да стигне докрай – да постигне пълна “денацификация” и “демилитаризация” на Украйна. Именно това са основните мотиви за нахлуването на руската армия в Украйна на 24-ти февруари.

„Русия ще спечели в Украйна, както направи в Кримската война, където моят прадядо, офицерът от руската армия Лев Толстой, е убивал британци и французи“, посочи Толстой.

Какво се е случило по време на Кримската война?

Конфликтът избухва през октомври 1853 г. и продължава до ноември 1856 г. Войната се води между Русия и съюз между Османската империя, Франция, Британската империя и Сардинското кралство (държава, съществувала на територията на днешна Северозападна Италия). Войната е част от дълъг конфликт между Великите европейски сили за влияние върху териториите на западащата Османска империя. Смята се за първата модерна война. Основната част на конфликта се развива на Кримския полуостров.

В тази война Русия губи.

В Париж е свикан конгрес, който завършва с Парижкия мирен договор от 30 март 1856 г. Една от тежките клаузи за Русия е забраната за присъствие на военен флот в Черно море. Русия загубва влияние и престиж. Именно това кара Русия да потърси реванш в Руско-турската война от 1877 – 1878 г.

Правнукът на руския писател повтори опорката на Кремъл, според която Украйна “е пълна с нацисти”. Нещо повече – според него всички заловени от руските войници украински бойци в Мариупол са имали татуирани свастики.

„Увеличението на цените на газа ще удари средната класа, която е електоралната база за западните правителства. Европейският съюз може да срещне същата съдба като СССР“, смята ще Толстой.

Според него Русия може да устои на загубата на енергийни договори, изтеглянето на мултинационални компании и санкциите, наложени от Запада.

„Консуматорството не е основната черта на руския човек. Когато оцеляването на страната е залог, за средния руснак покачването на цените с няколко рубли не е трагедия. Те няма да излязат на улицата“, смята още правнукът на именития писател.

Пьотър Толстой започва кариерата си в журналистиката агениця „Франс прес“ в Москва през 90-те години на миналия век. След това бързо се очертава като един от най-яростните критици на западния либерализъм в ефира на държавната руска телевизия. Известен с откровено антисемитски и хомофобски изказвания, 52-годишният е депутат в руския парламент от 2016 г.Ilya Efimovich Repin 1844 1930 Portrait of Leo Tolstoy 18871

Капитан : Ах да стане прадядо ти…..!

 

Толстой дава истински християнски пример – отказ от богатство, титла и авторски права, изкарване на хляба с личен физически труд.

Неговите идеи за ненасилствена съпротива, изразени в книги като „Царството Божие е вътре във вас“ („Царство Божие внутри вас“), оказват силно влияние върху по-късни водачи на движението за не насилие, като Махатма Ганди[3] и Мартин Лутър Кинг.[4]