ПП-ДБ изпраща в европарламента Минчев, Кънев и Хазарта, аут засега е Тафров!

0
63
ep[1]

Новите трима евродепутати от „Продължаваме промяната – Демократична България“ се очаква да бъдат Никола Минчев, Радан Кънев и Христо Петров – Ицо Хазарта, съобщва „Дневник“. Резултатите не са окончателни, тъй като не всички протоколи от страната и чужбина са обработени. Към 12 часа в понеделник (10 юни) са обработени 77.28% от данните в Централната избирателна комисия.

По неофициална информация половината от гласовете за коалицията на изборите за европейски парламент са за доскорошния евродепутат Радан Кънев (квота на ДСБ) и за бившия председател на парламента Никола Минчев (квота на „Продължаваме промяната“).

С преференции листата пренарежда и Христо Петров, който се очаква да бъде третият представител на обединението в Европейския парламент. Той беше на шесто място в нея.

Според данните към понеделник на обяд „Да, България“ остава без представите. Вторият в листата на обединението Стефан Тафров засега е на четвърто място, което не е достатъчно. Елисавета Белобрадова, която бе на последното 17-то място в листата, се изкачва до петото място, но гласовете също не й достигат.

До момента „Продължаваме промяната – Демократична България“ запазва мълчание, като изявления се очакват след обявяването на окончателните резултати.

В кампанията Христо Петров е заявявал публично, че ще отиде в Европейския парламент и ще се откаже от мястото си в Народното събрание, ако знае, че може да изпълни задачите, които си е поставил.

Представителите на обединението ще бъдат част и от различни партийни семейства в Брюксел – Радан Кънев отново ще е част от Европейската народна партия, към която принадлежи ДСБ. Представителите на „Продължаваме промяната“ обаче се очаква да се присъединят към либералите.


ADS