Поройните дъждове продължават да нанасят щети у нас!

0
5
orig1 5
Източник : Дир.бг

Продължават пороите в Западна България. Оранжев код за обилни валежи е обявен за днес а областите Монтана, Враца, Ловеч, Габрово, Пловдив, Пазарджик, Смолян и Кърджали. За останалите области в страната кодът е жълт. В тях се очакват валежи между 15 и 35 мм, обяви НИМХ.

Проходът Петрохан в Стара планина, който свързва Монтана, Видин и Берковица със София, е затворен за движение от 7:30 часа тази сутрин, съобщи дежурният в Областното пътно управление в Монтана, цитиран от БТА.

През нощта в планината е валял проливен дъжд и е духал силен вятър. Стичащата се вода е донесла кал и камъни върху шосето, а вятърът е откъснал клони от дърветата над него. Движението по пътя, което в почивните дни е много интензивно заради прибиращи се от София за уикенда хора, е било затруднено и от гъста мъгла в някои участъци. Заради това от пътното управление са решили пътят да бъде временно затворен и да бъде почистен.

На 59-и километър на прохода в участъка Бързия-Гинци река Бързийска е преляля през водосток, който е запушен с камъни и дървета и се излива през моста, като вече е разрушена и част от пътната настилка, предаде bTV.

На място са представители на областно пътно управление, както и служители от пътно поддържащата фирма. В момента се работи по разчистване на трасето, така че да се спре преливането на реката.

Кога ще се отвори прохода не е известно, но на този етап той остава затворен.