Полицаи и водно оръдие в района на НС. Стотици протестират срещу ”зеления сертификат”!

0
9
1641982763 img 20220112 121237 copy 1280x9601 1
Източник : Фрогнюз. Полицията беше повече от протестиращите!

Засилено полицейско присъствие и водно оръдие в пълна готовност в района на Народното събрание на фона на обявения за днес протест срещу “зелените сертификати” от партия “Възраждане”.

На жълтите павета вече са и първите демонстранти, а заради проблеми с полицията в страната и проверки автобусите от други градове ще закъснеят.

В момента обстановката в района на Народното събрание е свободна. Протестиращите започват да се събират.

Междувременно от най-големия полицейски синдикат призоваха за спокоен протест без ескалации.

.
Снимка: БГНЕС

12.00 ч.

Започна организираното пристигане на автобуси от цялата страна с граждани, които искат да се включат в организирания от „Възраждане“ протест срещу „зелените сертификати“. На място са стотици хора. Полицейското присъствие е засилено.

„Днес сме тук защото в продължение на две години ставаме свидетели на опити за налагане на модерен медицински фашизъм“, каза един от протестиращите.

1641982760 img 20220112 112912 copy 1280x9601 1
Имаше и такъв екземпляр.

Онлайн бе включен и лидерът на партия „Възраждане“ Костадин Костадинов, който е под карантина заради участието си в Консултативния съвет за национална сигурност, след който стана ясно, че председателят на Народното събрание Никола Минчев е с положителен тест за COVID-19.

„Всички тези хора в момента са под карантина поради една проста причина – управляващите изпитват страх, защото виждат с очите си онова, от което най-много се страхуват – че днес ще се съберат десетки хиляди, които ще искат сметка от управляващите.

Ние забравихме какво означава да живеем нормално, какво означава децата ни да ходят на училище нормално, какво значи да ни лекуват нормално. Днес всички, които сте на площада, сте там, за да измиете срама на една нация.

Защото в момента България има нужда от демокрация, достойнство и чест. Свободата не се извоюва с писане на статуси във Facebook, а вън на улицата“, посочи Костадинов пред протестиращите.