Почна се : Сейшелите отварят границите си, но за ваксинирани туристи!

0
seychelles1
Днес.бг

Република Сейшели е първата държава в света, която официално обяви, че отваря границите си за ваксинирани туристи. Властите на островната страна поканиха чуждите туристи, които са си поставили ваксина, да посетят курортите от средата на март.

На красивите пейзажи на Сейшелските острови ваксинираните туристи могат да се наслаждават безпроблемно, поне що се отнася до ограниченията за COVID-19. За чужденците с поставена ваксина срещу коронавируса отпада изискването да представят отрицателен PCR тест при влизането в страната. Няма да бъдат поставяни и под 10-дневна карантина, като всички останали пристигащи на Сейшелите, предаде БНТ.

„Правителството няма друг избор освен да отвори границите. Ние сме зависими от туризма. Това е основната ни индустрия. Ние трябва да отворим границите, но трябва да го направим така, че да можем да контролираме разпространението на вируса“, коментира управител на хотел.

От началото на пандемията Република Сейшели беше с малък брой заразени. До Коледа, когато беше регистриран рязък скок на новите случаи. Наложи се да бъдат взети нови мерки и да бъде ускорена имунизацията.2017 07 6g2dd4mGPmfWGu9du0sy1

Плановете на правителството са до средата на март да бъдат ваксинирани 75% от възрастното население. На Сейшелите използват китайската ваксина и разчитат предимно на „ваксинната дипломация“. Островната държава вече е получила ваксини от Арабските емирства и Индия.

Капитан : Преди два месеца написах, че бъдещето за екскурзии, ще бъде с имунизационен паспорт и доста хора ме оплюха! Преди един месец го написа СНН и критиците бяха по-малко! А сега плюйте по Сейшелите, аз само го споделям!


- Реклама -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук