Планът „Макрон“ не сгази родния тираджия. Засега!

0
162
kolona tirove
Източник:днес.бг

Частична победа за българския транспортен бранш в Брюксел – приети са компромисни мерки по плана на Макрон за транспортни реформи.
В студиото на Bulgaria ON AIR специалистите нарекоха вчерашното развитие „крачка в правилната посока“. Обемът на документа е 120 страници, той трябва бъде разгледан от юристи, за да се коментира текста в него.
„Усилията на бранша и правителството, както и тези на нашите евродепутати се увенчаха със смекчаване на позицията на Европа по въпроса“, каза Георги Загоров в „България сутрин“.
Николай Рашков допълни, че е безспорна готовността ни за диалог и такъв се е случил.
„Ако бяха приети тези мерки, българските превозвачи щяха да са в неравностойно положение спрямо европейските превозвачи и спрямо тези, които не са част от ЕС“, добави още Загоров.
Рашков уточни, че този отрасъл е важен за българската икономика и за пръв път целия бранш е бил обединен, получавайки подкрепа от правителството и неправителствени организации.
„Това засяга всеки потребител – превозват се 80% от стоките и това се отразява върху цената им.
Пакетът има и своите положителни страни – той засяга работното време и дневните и седмични почивките на превозвачите. Това, обаче, не трябва да утежнява администрацията в бизнеса“, добави той.
Георги Загоров, от Асоциацията на автомобилните производители засегна и липсата на достатъчно охраняеми паркинги, където превозвачите могат да почиват необезпокоявани и защитени като проблем, който предстои да бъде разрешен.
7 юни е датата, на която Съветът на министрите ще реши какво ще се случи с Пакета мобилност.


- Реклама -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук