Петков финтира Джамбазки! Премиерът се измъкнал през задната врата с охраната си!

0
3
0000534221 article21
Източник : Днес.бг

Още рано сутринта евродепутатът Ангел Джамбазки и поддръжници на ВМРО обсадиха дома на премиера Кирил Петков, чакайки да му зададат няколко въпроса за РСМ.
Срещата с премиера обаче така и не се състоя. В интревю за БНТ Джамбазки обясни, че „храбрият министър-председател се е измъкнал през някакъв заден изход и са го изкарали с неговата охрана, бягайски доста страхливо и доста позорно“.
„Бяхте свидетели още от самото начало, че нямаше един човек, който да се държи нелюбезно или агресивно, да вика и да кряка. Ние просто искахме да говорим с него, той обаче избяга, което прави, откакто е министър-председател, особено по темата Северна Македония“, каза още Джамбазки.

В този момент той бе атакуван вербално от съседка на Петков, която бе недоволна, че хората на ВМРО смущават живущите в района. Двамата проведоха следния разговор пред камера:
Гражданка: Какво търсите тук? Какво си позволявате да пртеснявате хората? Обсаждате? Само да поптам – ако попитам всчките тези хора, които сте довели, няма да ми кажат колко сте платили. Ако ги попитам кога е създадена Северна Македония…
Джамбазки: Ако твърдите, че някой нещо е платил, бих ви поканил в съда…

Гражданка: Не, искам да попитам тези, които защитават, какво знаят за Македония, за да я защитават.  Защо притеснявате хората?

Джамбазки: Кого сме притеснили? Вие притеснена ли сте?

Гражданка: Да, аз живея тук, и тоя сеир, който го правите, не ми е приятен, аз съм избирател…

Джамбазки: Как ви притеснихме? Какъв сеир правим госпожо? Давате някакви такива оценки и си мислите, че вашето мнение тежи повече от моето, с което не съм съгласен, какво наричате вие сеир?

Гражданка: Това, че сте депутат, не означава, че мнението ви тежи. Аз съм избирател и с наще пари всички избранници сте тука и сте отишли в европейския парламент.

Джамбазки: Ние задаваме въпроси, на които избраният министър-председател… Това е публично място.

Гражданка: Това, че Кирил Петков не е отишъл да живее, като другите, скрит зад оградите, не означава, че трябва да притеснявате него и семейството му. Просто ви казвам, че това не е редно. Има място където да си задавате въпроси.

Джамбазки: Това е публична общинска собственост, тротоарът.

Гражданка: Точно така, ама тя е за минаване, вижте разпоредбите, тротоарите не е да стоите. В смутни времена вие допълнително създавате напрежение. Запознайте се в общината, че за всяко едно нещо се заплаща – столче, масичка.

След като спорът приключи, Джамбазки продължи с интервюто си.

„Това, което ще направим сега, след като премиерът избяга като Мики Маус, е да отидем в 12 часа пред Народното събрание и да продължим протеста в защита на българската кауза в Македония“, каза още той.

„Ще намерим начин този човек да не бяга от нас и да отговори на въпросите ни“, закани се той.