Петков е оптимист, най-важното сега било 121 депутати да подкрепят кабинета!

0
5
1642583820 clipboard321
Източник : Дир.бг

Премиерът Кирил Петков е убеден, че ще се намерят още съмишленици на управляващите, след като вчера депутати от ИТН заявиха, че напускат парламентарната си група и ще застанат на страната на правителството.„Най-важното нещо, върху което сме се фокусирали сега, е да имаме 121 депутати без зависимости и никой от тях да не спира реформата в съдебната система и антикорупционната комисия“, коментира той във Велико Търново.

Петков благодари на отцепилите се от ИТН депутати и лично на министъра на спорта в оставка Радостин Василев.

„Те казаха: „Лоялността ни е към България и няма да допуснем подмяна на обещаните ни идеи с някакви задскулисни договорки и приятелства от 20 години с хора като Орлин Алексиев. Въпросът е примерът има да бъде последван от още 7 души“, коментира премиерът.

По думите му чисто математически става въпрос за това колко хора, които са дали клетва, ще спазят думата си.

„Продължаваме разговори с много хора, но идеята е всеки да осъзнае огромната отговорност, която носи. Ако нямаме 22 приети закона, губим и спираме 12 млрд. европейски пари в българската икономика, актуализацията на пенсиите не се случва, семействата с деца не получават данъчни облекчения, а горивата продължават да са на тези цени“, обясни Петков.

Според него не е моментът за спирала от избори, защото това ще е пагубно и загуба на историческо време.

Той бе категоричен, че няма задкулисни договорки.