Парламентът спира да работи заради вируса?

0
8
1575396849 zzz1

Да бъде спряна работата на парламента „на място“ до изтичане на извънредното положение заради коронавируса. Това предложение ще направи ГЕРБ по време на Председателски съвет в Народното събрание по-късно днес, твърди в. „24 часа“.

Причината е, че депутатите де факто не могат да спазят противоепидемичните предписания – да стоят на поне 2-3 метра един от друг и всички да носят предпазни средства.

Заради това миналата седмица те бяха остро критикувани от Веселин Марешки, който в прав текст им каза, че само в Народното събрание и в „Столипиново“ се нарушават въведените забрани.

В парламента са взети мерки – пленарната зала се дезинфекцира, включително трибуната – на всеки час, раздават се и маски на желаещите, но те не са много.

Припомняме, че снощи стана ясно, че британският парламент спира работа.

Дори да има решение за спиране на работата в сградите на парламента, депутатите ще бъдат в режим на пълна готовност да се съберат в срок от 24 часа, съгласно предложението на ГЕРБ.

При нужда, решението ще се вземе от ръководството на НС при необходимост да се обсъдят важни законодателни промени, свързани с кризата, европейското законодателство или изтичащи срокове.


- Реклама -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук