Пълен обрат! Субсидията за партиите скача от левче на 8 лева! ВМРО и НФСБ искали предложението на БСП да мине и ГЕРБ се съгласили!

0
5
пари

Пореден обрат в парламента. След  като отхвърлиха предложението на МС субсидията за партиите през следващата година да е 1 лев на глас и това на БСП да стане 8 лева на глас, се стигна до совалки.
В крайна сметка ГЕРБ и „Обединени патриоти“ се разбраха субсидията да стане осем лева на глас.
Решението им обяви финансовият министър Владислав Горанов след политически консултации в голямата коалиция.
Той призна, че патриотите са настояли да се подкрепи предложението на БСП за 8 лв. субсидия, а не тази на правителството на 1 лев.

жена с пари
Снимката е илюстрация!

Горанов посочи, че ГЕРБ уважава тяхната позиция.
„За нас приоритет е следващата финансова година да има устойчив и предвидим бюджет. Те не са поставили въпросът, че няма да подкрепят бюджета, ако този текст не мине, но помолиха да се обединим върху подобно решение“, обяви Горанов.
Според него ГЕРБ не са отричали необходимостта от адекватно финансиране на партиите, но не са искали да са заложници на популистки тези, коментира Днес.бг
„По наше мнение този дебат не трябва да бъде част от дебата за Закона за държавния бюджет. Законът за политическите партии сега предвижда да бъде част от дебата за бюджета. С колегите от „Обединени патриоти“ постигнахме принципно съгласие да влезем в пленарно зала и отново да възобновим дебата“, заяви още Горанов, цитиран от „Фокус“.бедни
В крайна сметка депутатите решиха  със 182 гласа „За“, 1  „Против“  и 1  „Въздържал се“ да увеличат субсидията на 8 лева.
От ДПС не участваха в гласуването, тъй като напуснаха пленарна зала преди гласуването.
Това се случи след като бе направено предложение за прегласуването на текстовете за субсидиите.
Мустафа Карадайъ призова Цвета Караянчева или да следи за правилника, или да отстъпи тази длъжност.

Председателят на парламента Цвета Караянчева обясни, че Правилникът не изчерпва всички ситуации в живота.


- Реклама -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук