Отборът на „Продължаваме Промяната“ се включи в разчистването на Бургас след бурята!

0
29
1663566657900731
Водачът на листата на ПП К. Бачийски.

Константин Бачийски и колегите му от „Продължаваме Промяната“ се включиха в разчистването на Бургас веднага след бурята, за да помогнат за възстановяването на движението в града.

Набързо сформираният екип от доброволци осигури специализирана техника и първо помогна за отстраняването на паднали дървета, които бяха затворили продължението на подземната улица в центъра. Помогнаха и на спасителните екипи по ул. „Мария Луиза“.

Но най-решителна се оказа намесата им около подстъпите на УМБАЛ Бургас и в зоната около Спешно отделение, където рухналите дървета пречеха на специализираните автомобили да влизат или излизат.signal 2022 09 18 14 48 48 74011

Бачийски и колегите му успяха да осигурят безпрепятствен достъп до болницата.

Малко по-късно успяха да отворят и пътното платно от надлез „Владимир Павлов“ в посока към „кръговото“ кръстовище на „Трапезица“.

Акцията на отбора на „Продължаваме Промяната“ заедно с присъединили се граждани продължи и в неделния ден.

„Понякога природата е по-силна от човек, но силата на хората е в това да се обединяват в такива моменти и да бъдат полезни за своята общност. Хубавото е, че всички си подадохме ръка да почистим града си след бедствието.

В момента на бурята бях в движение в колата и видях, как падат дървета и препречват пътищата. Когато разбрах, че всички служби са претоварени, събрах група доброволци и започнахме да разчистваме града. Не можеше да стоим и да чакаме екипите на Пожарна и аварийна безопасност и общинските служители да свършат всичко сами.

Запретнахме ръкави и се заехме да разчистваме. Отзовахме се и на сигнали на граждани, които с часове чакаха помощ. С колегите ми от екипа имаме готовност да се включим като доброволци и в другите райони на Бургаска област, където ураганът предизвика разрушения. Но колкото повече хора окажат съдействие, толкова по-бързо ще се нормализира обстановката“, коментира Константин Бачийски.

Невижданият ураган в Бургас причини значителни материални щети. Имаше затиснати коли. Бурята отнесе изолации на жилищни сгради, покривни настилки и леки конструкции, които бяха разпилени по улици и паркове и възпрепятстваха преминаването на автомобили и граждани.