Още две обвинения за прокурорското синче от Перник!

0
455
orig1 21
Източник : Дир.бг

Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 19-годишния прокурорски син Васил Михайлов за две нови престъпления, извършени на територията на град Перник, които са се случили още преди той да бъде задържан, съобщават от обвинението.

На 12.05.2022 г. около 01:00 часа в близост до детска площадка в миньорския град, обвиняемият се заканил с убийство на В.В. и му нанесъл удари с неустановен до момента твърд предмет и с юмрук в областта на главата. Вследствие на това му причинил лека телесна повреда.

Деянието е извършено по хулигански подбуди – на публично място, без пострадалият да е предизвикал обвиняемия.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпления, за които се предвижда наказание „лишаване от свобода“.

Васил Михайлов е обвиняем и по друго досъдебно производство за нанасяне на телесни повреди, закана с убийство и хулиганство. Разследването по него е приключило с внасяне на обвинителен акт в Софийски районен съд.

В края на миналата година за 19-годишния син на пернишкия прокурор Бисер Михайлов стана ясно, че ще бъде съден след повдигнатите му общо осем обвинения, а прокуратурата се очаква да разпита 45 свидетели.

В момента младежът е задържан под стража, след като наруши домашния си арест. Само преди близо две седмици дори се появиха твърдения, че Васил Михайлов и обвиненият за катастрофата на бул. „Черни връх“ Георги Семерджиев са се сбили в ареста.

От правосъдното министерство обаче отрекоха да се е случвал подобен инцидент.


ADS