Обсъждат комендантски час за хората над 65 години!

0
47
20140107 gfkzhkwirv1

Комендантски час за хора над 65 г. обсъждат здравните власти. Идеята е да се въведе време от деня, в което те не могат да излизат. Това е най-мекият вариант на възможни ограничения за най-уязвимата група граждани при зараза с коронавирус.                Вторият вариант предвижда ограничения за определено разстояние от дома, призна главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев. Най-драстичен е третият сценарий – пълна изолация. Той е и най-малко вероятен.

Попитан от “Труд” кой и как ще контролира възрастните, ако се приеме вторият вариант, той отговори, че контролът ще се осъществява от тези, които досега са отговорни за него.                                                                                                Кунчев не разкри подробности как ще се следи дали възрастните не се отдалечават от разрешения периметър. Това би могло да става чрез проверка на адреса в личната карта, коментираха експерти.

Кунчев поясни, че засега не се налагат допълнителни ограничения. До тях ще се стигне при усложняване на епидемичната обстановка, т. е. ако броят на заразените продължава да расте.

Кунчев подчерта, че в момента решението на здравното министерство и Националния оперативен щаб е да се заложи на по-строг контрол по спазването на въведените мерки. Дълго време можем да издържим с 500 новозаразени дневно, обяви Кунчев.


- Реклама -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук