Нинова не спря : Подкрепата на Радев за ПП удари БСП и други партии!

0
72
0000464163 article21
Снимка : БГНЕС Източник : Днес.бг

Директната подкрепа на президента Румен Радев към „Продължаваме промяната“, показана по различни начини, удари БСП. Това каза лидерът на социалистите в оставка Корнелия Нинова.

„Всички знаем как се създаде президентската партия и как тя се опита да разбие коалиция „БСП за България“ и да „накупи“ „Екогласност“. Изключително некоректно. Резултатите показват, че част от нашите гласове отидоха при тях. Факт е, че всички партии, които подкрепихме президента Радев, загубихме. Мая Манолова я няма дори в парламента. „Има такъв народ“ се срина. Всичко това отиде при „Продължаваме промяната“, категорична бе тя в интервю по БСТВ.

Нинова разказа и за случая, когато президентът Радев е казал в парламента: „Вие тук всички сте статуквото, а навън, на площада е промяната“. „Тогава едва овладях парламентарната група да не излезе на трибуната. Почувстваха се толкова обидени, защото 4 години тези депутати се биха като лъвове от трибуната срещу Борисов и модела. И изведнъж разбират, че са си нещо общо с Борисов – огромна обида“, посочи тя.

Нинова заяви, че е мълчала в кампанията за изборите, за да не огорчава хората и да не навреди на президента, но мълчанието й започнало да вреди на БСП. Тя разказа подробно за ситуацията с вътрешната опозиция в партията.

„Премълчах за това, че те обикаляха структурите и агитираха срещу БСП. Не казах това, че цялата тази опозиция в служебния кабинет беше назначена зад гърба на БСП. Ние сме предложили единствено Янаки Стоилов. Всичко друго легитимните органи на партията не го знаеха“, коментира тя.

„Премълчавах, че тази опозиция пет години се хранеше от Бойко Борисов. Знам какви обществени поръчки и други облаги са  получавали, за да рутят БСП отвътре и през цялото време да целят моята оставка, защото 2016 г. не се подчиних на намеренията им да направим голяма коалиция с ГЕРБ. След като Борисов падна от власт, същите тези хора се приютиха при президента Радев и служебния кабинет – с  назначения, отново с обществени поръчки и започнаха същата дейност“, посочи Нинова.

По думите й другото обвинение от вътрешната опозиция към нея е, че „сме си позволили критика към служебния  кабинет и заради това сме загубили гласове. Това е много голям принципен и политически въпрос, особено за партия на 130 години с идеология, с програма, с приоритети, каквато е Българската социалистическа партия.

Едва ли не ние трябва да мълчим, когато служебният кабинет прави грешки, които противоречат на нашите убеждения. Трябва да си мълчим, защото това е служебният кабинет на Радев. Но това е принципен въпрос. Ако си партия с програма, с хора зад себе си, твоята задача е да пазиш интереса на тези хора. Служебните министри днес са министри, утре няма да ги има, но левите хора, които представляваш, ще ги има винаги“, коментира още лидерът на БСП.

Капитан : Два дни преди балотажа това поведение е недостойно!