Никой не иска да се явява с НФСБ!

0
2
bachiyski
Снимка : Флагман

  Днес се случи нещо интересно. Учителят Христо Симеонов заяви, че приема поканата и , ще се яви на местните избори в листата на СЕК. Христо Симеонов обаче заяви, че няма да бъде в листата на СЕК, ако партията влезе в коалиция с НФСБ! Изводът е, че никой не иска да се явява с НФСБ!  Вече не знам кой, ще  помогне на оня дето, щеше да скача с релсата от моста! А и няма нужда от релса-политическата котва отдавна го завлече към дъното!     Ето и статията, която Флагмана на бургаската журналистика публикува :

Популярният учител Христо Симеонов излиза наесен с Бачийски и с условие: Без НФСБ!

                                                                          Бургаският  учител от АЕГ „Гео Милев“ Христо Симеонов, който бе независим кандидат за Евро депутат и събра приличните  3641 гласа  през май т.г. , направи изненадващ ход днес на обявена от него самия пресконференция. Той обяви, че ще участва на местните избори заедно с ПП Средна европейска класа, която е коалиционен партньор на НФСБ в местния парламент, където са в обща група и с официално коалиционно споразумение в настоящото НС. 

„Причината да се включа в предстоящите избори заедно със СЕК е общинският съветник и зам.председател на партията Константин Бачийски, с когото проведохме дълъг разговор, споделяме еднакви позитивни идеи за развитието на Бургас за следващите поне 25 години напред“, каза учителят. До него седеше и самият Бачийски, за когото към момента се знае, че се водят преговори да бъде кандидатът за кмет на НФСБ-СЕК наесен. Това засеа е само вариант. През 2015 г. НФСБ и СЕК се явиха отделно, а след това съставиха обща група в ОбС. В настоящото НС обаче са заедно от самото стартиране на предизборната кампания през януари 2017 г.

„Почти всички партии ме канеха да тръгна с тях на местния вот. Аз им отказвах, защото искам да съм независим в своите решения. Смятах да бъда независим кандидат за общински съветник, но срещнах г-н Бачийски, в когото видях честност, а общите ни идеи могат само да ни сближат“, коментира Христо Симеонов.

 

Валери Симеонов
снимка гласове.ком

Христо Симеонов и Бачийски отказаха да коментират начина, по който листата на СЕК ще бъде подредена – кой ще е водач, напр. На въпрос кой ще е кандидатът за кмет на СЕК отговор също нямаше.

„СЕК ще информира на по-късен етап каква ще е листата ни  и кой ще е нашият кандидат-кмет. Имаме идеята да съставим  силен списък с кандидати и надеждата ни е да имаме по-осезаемо присъствие в местния парламент. Скоро ще представим програмата си“, каза Константин Бачийски.

Внезапно, накрая, Христо Симеонов отсече: „Ако СЕК влезе в коалиция с НФСБ, аз ще се обявя като независим кандидат за общински съветник на тези избори“, като в тона му имаше висока доза неприязън към тази партия. За присъстващите журналисти това бе ясен знак, че при така стеклите се обстоятелства и с такова изявление, коалицията с НФСБ е невъзможна.

Попитан от Флагман по телефона дали това е краят на съюза с Валери Симеонов на местно ниво и от какво е продиктуван, националният лидер на СЕК Георги Манев не скри, че знае за активностите на зам.лидера си Бачийски и го приветства. Манев не присъства на днешната решителна пресконференция, на която откровено се посочи несъвместимост с НФСБ.                                                                                                         Капитан : В края на краищата от СЕК могат и да се коалират още веднъж с НФСБ. Живеем в демократично общество и всеки е свободен да настъпи една и съща мотика колкото си иска пъти!


- Реклама -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук