Натоварен трафик – задръствания на „Хемус“, „Тракия“, опашки на „Кулата“!

0
8
991 ratio kulata opashka trafik granica koli1
Източник : Днес.бг

Изключително натоварен трафик в първия от празничните дни по Великден. Огромни задръствания се образуваха на няколко места на магистрала „Хемус“ и при изхода от София.
Образувани са тапи на няколко места. Едното от тях е при 37-и километър на „Витиня“. Причината за бавното преминаване на автомобилите е катастрофа. От МВР съобщиха, че задръствания има около тунел „Ечемишка“ на „Хемус“. Образуваха се задръствания и на АМ „Тракия“.

Още от ранните часове колоната от автомобили на „Кулата“ започна да се увеличава. Повече от час отнема преминаването през пункта. Повечето хора са планирали да използват и четирите почивни дни за почивка в Гърция.

„До Кавала мислим да пътуваме. По това време на сезона в Гърция не всички къмпинги са отворени. Намерили сме няколко, които вече са отворени, така че ще отидем да ги посетим“, споделят пътуващи пред Bulgaria ON AIR.

А ниските сутрешни температури, вятърът и краткотрайните валежи в Югозапада не развалиха настроението на тръгналите към Бяло море.

Спокойна беше обстановката на граничния пункт „Илинден“. Преминаването ставаше за няколко минути.

Заради очаквания засилен трафик, държавата мобилизира целия си наличен ресурс. Екипи на „Пътна полиция“ са на ключови места по пътищата.