На 28.07, ще видим кой кум, кой сват и кой на Ахмед Доган брат!

0
2200
borisov ninova1

                                   Политическа Партия „Средна Европейска Класа“

До г-н Бойко Борисов  – председател на ПП „ГЕРБ“,

До г-жа Корнелия Нинова – председател на ПП „БСП“

До г-н Красимир Каракачанов – председател на ВМРО,

До г-н Валери Симеонов – председател на НФСБ,

До г-н Мустафа Карадайъ – председател на ПП „ДПС“

До ген. Атанас Атанасов – председател на ДСБ,

До г-н Христо Иванов – председател на „Да, България“

До г-н  Борислав Сандов и г-н Владислав Панев – ПП „Зелено движение“

До г-н Димитър Делчев – председател на ДБГ

До г-н Драгомир Стефанов – ПП „Движение Гергьовден“                                                                                                                                                                                    ОТВОРЕНО ПИСМО

от

Константин Бачийски

  зам. -председател на ПП „Средна европейска класа“,

съветник в Общински съвет Бургас

Уважаеми госпожо и господа председатели,

Обръщам се към всички вас в качеството ви национални лидери, каквито имате претенции, че сте.

Аз, както и хиляди български граждани очакваме от вас в качеството ви на  водачи на политически сили, представени в Общинския съвет в Бургас, да изразите вашата партийна позиция по един от най-скандалните случаи с погазване на обществения интерес в нашия регион.

big 22be1
Снимка : Петел.бг

На 28 април с решение на общинските съветници в Бургас,  собствеността върху единствения общински път, водещ до придобилите печална известност „летни сараи“ в лесопарк  Росенец, беше гласувано да бъде прехвърлена на частна компания.

Така общинската улица се превръща в частна собственост под предлог, че това е единственият начин да бъде привлечено  финансиране за изграждане на канализация на Рибарското пристанище „Ченгене скеле“, отстоящо на 2.5 км. от деактувания път.

В последствие се оказа, че става въпрос за напълно различни и независими един от друг етапи на проекта, като този за Рибарското селище има отдавна влязъл в сила ПУП и дори се провежда процедура за избор на изпълнител на проекта. Всичко това доказва, че нищо не налага обвързването на двата казуса.

dvoretsa
Сарая

От тази срамна дата до днес аз се опитвам с помощта на мои колеги от ПП „Средна европейска класа“ и съмишленици, да възстановим справедливостта и да предизвикаме прегласуване на решението в частта му за общинския път, за да бъде осигурен достъп на всички български граждани до точно тази част от българското крайбрежие.

Сигурен съм, че сте запознати с това, че същите искания поставиха и няколко хиляди българи, които протестираха на 11 юли в близост до бариерата, ограничаваща преминаването по единствената общинска улица към брега в тази част на парк Росенец.

Уважаеми госпожо и господа,

На 28 юли аз и моите колеги очакваме , че предложението ни за прегласуване на т. 3 от решението, с което бургазлии загубиха своя собственост, ще бъде подкрепено на сесията на Общинския съвет.obstinski savet1

Обръщам се към вас и настоявам да изразите позицията си по този казус, за да стане ясно веднъж завинаги на нашите сънародници как вие, като лидери и политическите партии, които представлявате, ще реагирате на ограничаването на достъпа до тази част от българския бряг и превръщането му „частна акватория и частен плаж“.

Ще ви бъдем благодарни, ако ни дадете отговор преди заседанието, за да запознаем жителите на община Бургас и цялата българска общественост с позицията ви.

С уважение:

Константин Бачийски

Зам. председател на ПП „Средна европейска класа“


- Реклама -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук