Московски учител написа на черната дъска „Слава на Украйна. Смърт на руските идиоти!“ Полицията го прибра!

0
124
ucitela[1]

По време на урок учителят по информатика от московското училище № 1619 Сергей Аверянов нарисува свастика на черната дъска и написа: „Слава на Украйна. Смърт на руските идиоти! Учениците, разказаха на други учители за случилото се по време на урока (и вероятно са направили снимка на дъската, която е публикувана от канала Telegram).

Според Mash правоприлагащите органи проверяват учителя за „дискредитиране“ на руската армия. На 28 ноември полицията е пристигнала в училището, разположено в московския квартал Строгино , и Аверянов е бил „отведен за разговор“.

Директорът на учебното заведение Евгений Скуднов съобщава, че инцидентът в клас е станал на 27 ноември. Училищната управа незабавно отстранява учителя от уроци и съобщава за инцидента на органите на реда. В момента тече одит, въз основа на резултатите от който ще бъдат взети съответните кадрови решения“.

Скуднов допълни още, че вече е проведена профилактична беседа с учениците от 9-ти клас, в чийто час е „станал инцидентът“. В близко бъдеще, каза той, са планирани общоучилищни събития и разговори с ученици „за опасността от екстремизма и неговите прояви“.

                                                                                                       Превод ФрогНюз