Министър Вълчев : Обмисляме две пролетни ваканции за учениците!

0
orig1 8
Източник : Днес.дир.бг

Пролетните ваканции за учениците може да бъдат две – от 3 до 11 април и от 29 април до 9 май. Това обяви министърът на образованието Красимир Вълчев в Шумен, където официално откри нови STEM центрове за иновативно обучение в две училища.

Предложението все още не е окончателно одобрено, но се обсъжда, а според министъра има и предимства, като това, че ще има една по-кратка и една по-дълга ваканция, освен това се обхващат и дните около Гергьовден.

„Обхващаме 5 и 7 май, които няма да бъдат пълноценни учебни дни в другия случай, ако останат разпокъсани“, коментира просветният министър.

По думите му няма да има промени в образователния материал, тъй като няма тематично изоставане за учениците от 12 клас, които ще завършат средното си образование тази година и им предстоят матури.

Преди ден Отрасловият към МОН предложи също да има две ваканции, но с други дати – от 18 до 21 март, и от 29 април до 9 май. Идеята е да се облекчи натовареност на учениците при редуването на присъствено обучение и обучение в електронна среда.

Засега, по графика за тази учебна година пролетната ваканция е предвидена от 3 до 11 април за учениците от 1-ви до 11-и клас, само за 12-и клас е малко по-кратка – от 8 до 11 април.


- Реклама -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук