Манолова „захапа“ Сачева, а тя я заплаши със съд!

0
aiama saceva1
Източник : Фрогнюз.

Министър Деница Сачева заплаши със съд Мая Манолова на изборен дебат. Бившият омбудсман и лидер на ”Изправи се! Мутри,вън” и министърката спориха ожесточено за децата с увреждания и социалните закони. Мая Манолова атакува министър Сачева, че е унищожила закона за личната помощ. Министърката й отвърна, че това не е вярно и ще я покани в съда. ”Разбира се”, отвърна с усмивка Манолова.

„Европейските средства бяха използвани до последната възможна стотинка, защото имахме нужда както по мерките за 80/20 за туризма, също за транспрот, турпоператори и всички възможни групи. 220 млн бяха от програма развитие на човешките ресурси.“ – отвърна Сачева на представителка на ДПС за това колко средства от европейските пари са били изразходени до този момент за кризата.

214 млн лева са дадени за закона за личната помощ. 214 млн лева е бюджетът на личните асистенти. Призовавам ви да се видим в съда, защото твърденията ви не са верни“ – обърна се Сачева към Манолова.

„Вие лишихте хората от възможността да имат лични асистенти. Знаете ли как живеят тези хора?!“ – аргументира се опонентката й.

Сачева беше категорична, че всички европейски средства са използвани за подпомагане на засегнатите бизнеси – туроператорите, екскурзоводите, ресторантьорите и др. Според Михайлова държавата ни не е достатъчно силна към рисковите групи. Бачева допълни, че трябва цялостна грижа за хората, за да не се нуждаят от специфична грижа през определен период от живота си.

В кръга на кръстосаните въпроси Цецка Бачкова от Демократична България отправи въпрос за недосегаемостта на главния прокурор към представителката на БСП. Анастасова отговори, че партията ѝ не е подкрепила идеите на ГЕРБ за реформи в сферата. Според Бачкова и Ирена Анастасова от БСП по тази линия се очертава възможна коалиция.

По случай 8-ми март в изборния дебат участваха общо 5 дами.

Капитан : Писна ми Борисов и Сачева да ни замерват с различни милиони, които     “ Те са дали“ на населението! Госпожо Сачева, аз като един от Вашите работодатели Ви заповядвам да ми дадете отчет в писмена форма, който, ще е от една или две страници! Коллко милиона, къде и кога сте дали на населението в кризата??? Действайте по-бързо, че идват избори и може да Ви уволня!                                                                                             ВУЙЧО СТРАХИЛ.

 


- Реклама -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук