Манолова : Освен от вируса, хората умират и от хаоса създаден от правителството!

0
c722fcbd 6a32 47da 9f68 f344484cec431
Снимка : Кадър БТВ.

Радев да наложи вето върху бонусите на държавните служители за участия в бордове и върху оскъпяването на бързите кредити, призова Манолова
Освен от вируса, хората умират и от хаоса, който правителството създаде, като пропиля „прозореца“, който вирусът даде през летните месеци. Не се подготви системата – нито организационно, нито финансово, нито с лекарства, ваксини, болнични легла, болници, линейки. Властта остави хората сами да си търсят линейка, болнично легло, лекарства, кръвна плазма и пари за PCR тест.

Това заяви председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова пред бТВ.

Има 26 хил. свободни болнични легла по данни на Министерството на здравеопазването, но в болниците казват, че няма легла. В България има две картини  – хората, които умират в дома си, в линейка или пред болницата и Борисов, който разхожда в джипа двама лекари и им показва пътната маркировка, допълни Манолова.

Правителството да иска прошка за това, което се случва. Следващите му дни няма да се мерят в похарчени пари, магистрали и корупция, а в загубени човешки животи, категорична бе тя и призова за безплатни PCR тестове и командироване на държавните служители в РЗИ, за да могат да се карантинират навреме всички заразени и контактните им лица.

Манолова призова президента Румен Радев да наложи вето върху промените в Закона за ДДС, с които за участие в държавни бордове на държавните служители се регламентират тлъсти бонуси.

От думите на Борисов излиза, че в държавата всичко е наред, но хората били виновни, че не се спазват мерките и сме първи по смъртност от COVID-19. Тоест, според премиера, правителството не е случило на народ, посочи още тя.


- Реклама -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук