Македония прати танкове Т-72 на Украйна и получи от САЩ бронирани Joint Light Tactical Vehicle (JLTV)!

0
264
WEHXLWSJTJGFFHZAGVC3DKM55M1
Източник : Нюз.бг

Властите на Северна Македония прехвърлят на Украйна четири щурмови самолета Су-25, които бяха закупени от Киев през 2001 г., като информацията за прехвърлянето е напълно секретна. Това съобщи информационният портал МКД.

В публикацията се отбелязва, че Скопие е закупило тези самолети от украинските власти по време на конфликта с албанските сепаратисти от Армията за национално освобождение през 2001 г. Тези Су-25 не са летели от 2004 г. и са били подготвени за продажба.

Според портала още през юни офицери от армията са съобщили, че Су-25 се проверяват и ремонтират на военното летище. Изданието подчертава, че украински военни инженери извършват ремонта, „което говори за планове да бъдат доставени в Украйна за използване на фронтовата линия=

По-рано Северна Македония получи първите шест произведени в САЩ бронирани машини Joint Light Tactical Vehicle (JLTV) от Oshkosh вместо руските танкове Т-72, изпратени в Украйна.

На 24 февруари руският президент Владимир Путин заяви, че е взел решение за провеждане на специална военна операция за защита на Донбас в отговор на молба за помощ от страна на ръководителите на ЛНР и ДНР.

Решението за провеждане на операцията предизвика нови санкции срещу Русия от страна на САЩ и техните съюзници.

Капитан : Кой сега се прекара най-много? Ами Ние-сефте!